Invitat la Podcastul lui Damian Drăghici, Adrian Năstase a povestit despre momentele critice prin care a trecut, după ce a fost condamnat la închisoare, în 2012 și 2014: „uneori, sper să existe viața de apoi. Cu cât privesc mai mult evoluțiile din știință, ce se întâmplă în spațiul ăsta imens, mă întreb cum ar trebui să fie organizată o astfel de lume. De aceea, eu sunt de curând adeptul teoriilor sceptice, atunci când nu pot să dau un răspuns, suspend judecata. La Penitenciarul Jilava, m-am gândit destul de mult la lucrurile astea, mai ales că trecusem printr-o perioadă în care părea că sunt foarte aproape de o astfel de lume”, s-a confesat politicianul.
Fostul președinte al Camerei Deputaților și al Partidului Social Democrat (PSD) recunoaște că citește câte un pasaj din Biblie în fiecare dimineață: „am ajuns la concluzia că am avut un dar extraordinar în 2012, când practic am început o a doua viață. Credința a pornit, probabil, dintr-un sens superior pe care mi-e foarte greu să-l judec. (…) Un minut, zece minute, am posibilitatea să ies din agenda zilnică și să mă gândesc că sunt lucruri importante pe care să le am în vedere. Am ajuns la epistolele Sfântului Apostol Pavel și călătoriile lui de a răspândi credința. Nu e doar religie, ci istorie, un pasaj din viața umanității, iar lucrul acesta te face să înțelegi mai bine prezentul”, a explicat fostul premier.
Fostul premier le recomandă, uneori, studenților lui de la cursurile de Drept internațional public, din cadrul Universității din București, să citească anumite fragmente din Biblie care explică ce înseamnă pacea și războiul, violența, dragostea, frica: „nu sunt foarte pasionat de Vechiul Testament, care e plin de violență”, a mai continuat Adrian Năstase.
Politicianul a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității” (2012), primind acuzații legate de felul în care a strâns fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat la funcția de președinte al României, din partea PSD, și la patru ani de închisoare, cu executare, în dosarul „Zambaccian” (2014), pentru șantaj și luare de mită, referitor la felul în care soții Năstase au cumpărat bunuri din China.
Ulterior, Adrian Năstase a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Jilava, din cauza unor afecțiuni medicale cronice.
Poți urmări podcastul integral pe YouTube.