Potrivit sfatulparintilor.ro uleiul de măsline este o resursă foarte bună pentru coeficientul de inteligenţă. Un studiu realizat pe bărbaţi dezvăluie faptul că cei care au consumat grăsimi vegetale procesate din salate şi alte mâncăruri prezentau cu 75% mai multe şanse de a dezvolta degradare mintală (pierderi de memorie sau demenţă)în comparaţie cu cei care au mâncat grăsimi sănătoase cum ar uleiul de măsline.
Pe lângă acesta, mai sunt şi alte alimente bogate în grăsimi sănătoase cum ar fi: nuci, seminţe, avocado sau ulei de peşte. Grăsimile de care trebuie să ne ferim sunt cele pe care le găsim în produsele de patiserie, junk food, chipsuri sau mâncăruri prăjite. Materia cenuşie a persoanelor care consumă toate aceste grăsimi „nesănătoase” va avea mult de suferit.
- Stridiile sunt şi ele o foarte bună resursă pentru o minte sclipitoare. Bogate în seleniu, magneziu, proteine şi alţi nutrienţi vitali pentru sănătatea creierului, stridiiile pot fi consumate de câte ori avem ocazia.
- Cu toate că multe persoane fug de el din cauza mirosului foarte puternic, usturoiul influnţează pozitiv creşterea coeficientului de inteligenţă.Cu cât este mai proaspăt cu atât este mai bun. Usturoiul este unul dintre cele mai bune arme pe care natura ni-l pune la dispoziţie. Pe lângă faptul că reduce colesterolul şi întăreşte sistemul cardiovascular, usturoiul are şi efect de protecţie asupra creierului.
- Legumele cu frunze verzi nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al fiecăruia. Spanacul, ştevia şi salata verde sunt bogate în fier şi se pot consuma la discreţie, în fiecare zi.
- Iubitorii de ciocolată se pot declara mulţumiţi de faptul că deliciosul desert influenţează şi el în bine coeficientul de inteligenţă. Ciocolata conţine foarte mulţi antioxidanţi şi o cantitate potrivită de cafeină. Mai mult decât atât, ciocolata ne dă o stare de bine datorită serotoninei (hormonul fericirii).
Foto: Shutterstock