„Vă recomand o rețetă de sezon mai puțin cunoscută: gogoșari murați în sos tomat dulce acrișor. Cel mai greu pas: tăierea gogoșarilor. Apoi e floare la ureche”, a scris Andreea Ibacka pe blogul personal, unde a dezvăluit și rețeta.
Ingrediente: 5 kg gogoșari
Pentru sos: 1 kg pastă de tomate, 600 ml oțet, 600 ml ulei, 600 grame zahăr, 3 linguri sare grunjoasă, 3 linguri boabe de muștar, 3 linguri boabe de piper, foi de dafin.
Cum procedezi?
Speli gogoșarii și îi tăi în fâșii subțiri, de grosimea unui deget. Să spunem degetul mic al unei doamne/domnișoare.
Amesteci ingredientele pentru sos, le încălzești la foc mediu și le lași să fiarbă aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când. O să ai nevoie de un vas mai adânc, altfel riști să pătezi tot prin bucătărie, sosul ăsta cam sare la fierbere.
Adaugi gogoșarii peste sos și îi lași la fiert până se înmoaie ușor, circa 15 minute. Cel mai eficient e să-i guști din când în când, să le verifici consistența. Nu trebuie fierți prea mult.
Apoi pui gogoșarii în borcane și îi acoperi complet cu sos.
Dacă nu folosești borcane cu închidere ermetică, folosește celofan, închide bine capacele și apoi fierbe borcanele la bain-marie aproximativ 1 oră, pentru a le sigila.
La sfârșit acoperă toate borcanele cu o pătură, pentru a se răci treptat.
Gogoșarii murați în sos tomat pot înlocui cu succes garnitură, așa că cei preocupați de numărul de calorii îi pot servi alături de friptură. Sunt delicioși!
Poftă bună!