Cum alegi un avocado
Fructul de avocado, ca şi bananele, începe să se coacă după ce e cules. Un avocado bun trebuie să fie un pic moale când apeşi pe el şi fără pete pe coajă. Există mai multe tipuri de avocado, unele au coaja verde, altele au coaja maro închis, aşa că nuanţa nu îţi spune neapărat dacă fructul e copt sau nu. Dacă ai cumpărat un fruct necopt şi îţi dai seama de asta înainte să-l tai, îl poţi ajuta să se coacă mai repede, dacă îl pui într-o pungă de hârtie, la loc călduros.
Iată câteva rețete cu avocado:
Milkshake de avocado
Această băutură se prepară în 5-10 minute. Foloseşte două fructe medii, 250 ml de lapte semidegresat, 100 ml de apă, sucul de la trei lime, patru lingurițe de zahăr sau sirop de agave și un vârf de sare şi obțin două pahare de băutură. Se combină toate ingredientele până rezultă un lichid pe care îl răceşti puțin înainte de a-l servi.
Pastă de avocado
Ingrediente: un avocado, 25g brânză de vaci, usturoi pisat, ceapă verde, sare, piper, suc de lămâie, boia de ardei.
Mod de preparare: Se taie avocado în jumătate, se curaţă de sâmbure și se scobește miezul cu o lingură. Se stropește cu suc de lămâie și se combină cu brânză de vaci. Se amestecă cu mixerul până se omogenizează. Se adaugă restul ingredientelor pe rând, fiecare după gust, și se amestecă bine. Se lasă să stea o oră la temperatura camerei, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă. Această pastă se poate folosi la tartine, ornată cu pătrunjel verde sau frunze de ceapă verde.