„Trebuie să se supună următoarelor obligaţii: – să nu părăsească imobilul unde locuiesc, fără permisiunea organului judiciar care dispune prezenta măsură sau în faţa căruia se află cauza şi să se supună restricţiilor stabilite de acesta; – să se prezinte în faţa organelor judiciare ori de câte ori sunt chemaţi; – să nu comunice cu ceilalţi coinculpaţi din dosarul nr. 1532/1/2015 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, precum şi cu persoanele care au calitatea de martori sau experţi în cauză. În baza art.221 alin.7 din Codul de procedură penală inculpaţii au obligaţia să informeze autoritatea desemnată cu supravegherea lor – organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuiesc – şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căreia se află cauza, în situaţia în care părăsesc imobilul fără permisiunea organului judiciar, pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente şi pentru motive întemeiate. În baza art.221 alin.4 şi 11 din Codul de procedură penală li se atrage atenţia inculpaţilor că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin ori există suspiciunea rezonabilă că au săvârşit, cu intenţie, o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lor, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege. Pune în vedere inculpaţilor dispoziţiile art.221 alin.9 şi 10 din Codul de procedură penală. În baza art.221 alin.8 din Codul de procedură penală, copia prezentei încheieri se comunică, de îndată, inculpaţilor, autorităţilor judiciare care se ocupă de supravegherea lor, organelor de poliţie în a căror circumscripţie locuiesc inculpaţii, Serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră”, se arată în decizia luată de judecători.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro