"În ultimul timp tot dezbat în stânga și în dreapta subiectul 'alimentație sănătoasă'. A ajuns acest subiect atât de controversat încât îmi este și frică să-l abordez atunci când sunt în public. Oamenii devin chiar agresivi dacă le spui ceva ce nu vor să audă. Chiar faptul că țin post a ajuns să fie un subiect tabu. Sunt foarte puțini care mă încurajează, unii sunt indiferenți, dar ceea ce mă uimește este că majoritatea sunt împotrivă.
Eu nu sunt vegetariană și nici copilul meu, iar de soț ce să mai zic, nici nu încape vorba, dar încerc să țin consumul de proteină animală sub control. Nu cred că este sănătos să mănânci atâta proteină animală câtă mâncăm noi. Nu există masă în care să nu avem cel puțin 5% din această proteină, însă avem multe mese cu alte vitamine sau minerale lipsă.
Ceea ce vreau să vă spun aici este că trebuie să consumați din toate alimentele. Trebuie să vă concentrați ca măcar o masă principală pe zi să nu conțină proteină animală, iar o zi pe săptămână să țineți post. Credeți-mă că nu vă poate face acest lucru rău, dar vă aduce atâta bine! Este dovedit faptul că prea multă proteină animală duce la un mediu acid în corp, care este un mediu extraordinar de prielnic pentru boli. Alimentația trebuie să fie echilibrată, mâncați puțin din toate și nu trebuie ca proteină animală să fie majoritară”, a scris Ioana Ginghină pe blogul personal.
Tu alegi cu atenție alimentele care ajung în farfuria și, mai apoi, în stomacul tău? Citește și:
Ioana Ginghină ține dietă tot anul ca să mănânce non-stop de SĂRBĂTORI: „REGRET TERIBIL, dar nu mă pot schimba!”
Ioana Ginghină a descoperit ingredientul care face minuni pentru ten. Vezi despre ce e vorba și încearcă-l și tu!
Recomandări
Din România până în Coreea de Sud pe motocicletă: un traseu de 36.000 de kilometri făcut în 91 de zile. Cifrele unei călătorii extraordinare
Enervează-l pe Scrooge şi poţi citi Libertatea.ro pe un laptop nou-nouţ!