Toţi bebeluşii plâng , dar când aceştia nu se mai opresc din plâns, situaţia devine neplăcută atât pentru cel mic, cât şi pentru părinţi. Astfel, specialiştii au oferit câteva sugestii pentru a învăţa cum să identifici scâncetele şi strigătele de nemulţumire ale micuţului.
Vrea să îl schimbi
În prima lună de viaţă, plânsul bebeluşului poate fi un semn al disconfortului pe care acesta îl simte. Starea de disconfort poate fi produsă de faptul că s-a udat, sau pentru că vrea să îi schimbi poziţia în pătuţ. Aşadar, verifică dacă nu cumva plânsul celui mic este un semnal de avertizare pentru schimbatul scutecului.
Ar vrea să mănânce
Plânsul poate să fie provocat şi de starea de foame. Atunci când un bebe plânge, se agită şi mai ales, încearcă din răsputeri să se apropie de sânul tău în momentul în care îl iei în braţe, motivul plânsului este unul cât se poate de clar: îi este foame!
Are Colici
De cele mai multe ori, cauza plânsului este din cauza durerii produsă de colici. Când plânge din cauza colicilor, ţipetele lui vor fi stridente, ascuţite, se va zvârcoli şi va ţine pumnii strânşi. Poţi să îi reduci durerea cu ajutorul ceaiurilor de plante, şi prin masarea delicată a burticii.
Poate avea o afecţiune
Dacă bebeluşul plânge constant, lipindu-se cu urechea de aşternut, poate fi vorba de o durere la nivelul urechii, afecţiune care se numeşte otalgie. Poţi apăsa cu degetul lângă ureche pentru a testa, iar dacă cel mic va începe instantaneu să plângă este recomandat să consulţi un medic.
Vrea atenţie şi dragoste
Unii bebeluşi plâng pentru că simt nevoia să fie luaţi în braţe, să li se vorbească şi să li se ofere afecţiune. Vocea părinţilor şi mai ales mirosul mamei pot fi cele mai bune remedii pentru agitaţia celui mic. Nu ezita, aşadar, să îl iei în braţe, gândindu-te că poate îl răsfeţi prea mult.