Supă din salivă de rândunică
Pe cât de scârbos sună, pe atât de scumpă este această delicatesă asiatică. Supa se prepară din cuiburile unor rândunele de peşteră, care îşi folosesc propria salivă pentru construirea acestora. Felul de mâncare are o consistenţă gelatinoasă şi se găseşte foarte greu din pricina dificultăţii de culegere a cuiburilor.
Ortolan
Acest fel de mâncare a fost declarat ilegal în Franţa, unde a fost inventat, din cauza cruzimii cu care sunt tratate păsările înainte de a fi preparate. Păsările vii sunt ţinute în cutii întunecate, fapt care le face să mănânce până la epuizare. După ce ajung obeze, păsările sunt înecate în coniac şi prăjite sau coapte.
Kopi Luwak
Una dintre cele mai scumpe sortimente de cafea din lume, Kopi Luwak trebuie să fie întâi digerată parţial de un animal. Boabele de cafea din excrementele acestei pisici sălbatice sunt adunate şi curăţate, după care ele sunt prăjite şi preparate. Deoarece sucurile digestive ale zivetei descompun substanţa care face cafeaua amară, acest sortiment este dulce în mod natural.
Raţă în sos de sânge
Deşi în cultura noastră gastronomică există feluri de mâncare ca sângeretele (cârnat cu sânge), acest mod de preparare a fripturii de raţă pare ciudat chiar şi pentru noi. Se ia o raţă şi se coace la cuptor în sânge. Se taie câteva fileuri, se îndepărtează pielea şi ficatul. Restul din carcasă şi organele mustind de sânge se preseaza în faţa clientului într-un mecanism special de zdrobire. Rezultă un sos de sânge, organe şi măduvă foarte gros, care se toarnă peste friptură. Poftă bună?
Află ce alte mâncăruri scârboase gustă fiţoşii, pe Unica.ro
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!