-
- Boli de plămâni. Dacă suferi de afecţiuni pulmonare, te poţi trata cu ridichi. Mănâncă 10 ridichi pe zi în salată cu ceapă verde. Eficienţa tratamentului creşte dacă adaugi şi câteva frunze de ridichi, care au proprietăţi vitaminizante şi detoxificatoare.
- Afecţiuni ale ficatului. Problemele cu ficatul şi vezica biliară pot fi remediate cu ajutorul ridichilor roşii. Tot ce trebuie să faci e să le consumi pe stomacul gol, înainte de masă. Şi sucul acestor legume este eficient în cazul în care ai pietre la vezica biliară, pentru că le opreşte evoluţia.
- Alergii. Ridichile roşii detoxifică organismului şi întăresc sistemul imunitar. Pot trata urticaria dacă bei zilnic 10 linguri de suc pe stomacul gol.
- Migrene. Când apar dureri de cap, însoţite de vărsături, de greaţă şi de lipsa poftei de mâncare, consumă două-trei ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în 20-25 de minute. Atenţie, în cazul în care ai probleme gastrice, nu se recomandă acest tratament.
- Colita de putrefacţie (inflamarea intestinului gros din cauza bacteriilor). Fiind un antiseptic puternic, ridichile roşii ajută contra colitei de putrefacţie şi stimulează vezica biliară să secrete mai mult. Dacă suferi de această afecţiune, ţine o cură cu salată de ridichi timp de zece zile.
RecomandăriAnchetă la Castelul Peleș după dezvăluirile Libertatea. Corpul de control al Ministerului Culturii a cerut actele contabile din 2019 și documente interne. Mărturia unui turist șocat de hoția angajaților
Cum se consumă
Ridichile roşii se mănâncă proaspete, dar şi fierte (se acoperă cu apă, se pun puoein unt, sare, piper, o jumătate de lingură de zahăr şi totul se fierbe până scade apa), fiind o delicioasă garnitură la carnea de porc şi de raoeă.
«Scad riscul de cancer şi de boli cardiovasculare»
“Recomand ridichile roşii pentru că sunt un aliment de sezon cu puteri detoxificante. Atât ele, cât şi sucul lor reprezintă o sursă de nutrienţi benefici pentru revitalizarea şi remineralizarea organismului. În plus, ridichile roşii sunt foarte bogate în apă, un kilogram din aceste legume conţinând 900 ml de lichid. De aceea, cine le tolerează şi nu e alergic la ele, poate mânca orice cantitate doreşte, fără nici o problemă. Mai mult, ridichile roşii incluse într-o dietă diversificată, combinată neapărat cu mişcare, scad riscul de cancer şi de boli cardiovasculare”, ne-a declarat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
Ce conţine pe 100 g
-
- Apă – 95 g
- Proteine – 0,8 g
- Lipide – 0,1 g
- Glucide – 1,8 g
- Fibre alimentare – 1,3
- Fier – 0,9 mg
- Calciu – 39 mg
- Sodium – 59 mg
- Potasiu – 240 mg
- Vitamina C – 18 mg
- Fosfor – 29 mg