Vedeta are o dietă bogată în vitamine şi antioxidanţi deoarece aceste substanţe sunt esenţiale pentru menţinerea sănătăţii şi a tinereţii.
Prezentatoarea de televiziune îi îndeamnă pe cititorii blogului ei să reducă consumul de carne măcar o zi pe săptămână. Oana Cuzino a hotărât să renunţe la carne, astfel că în fiecare vineri vedeta oferă cele mai bune sfaturi de nutriţie şi cele mai bune reţete fără carne.
„Vă propun să abandonăm pentru o zi carnea. Eu la prânz am să optez pentru legumele mele preferate, dovleceii. Iată reţeta: Dovleceii se taie în jumătate sau chiar sferturi se „scobesc” de interior, se aruncă sâmburii, dar se păstrează o parte din miezul dulce şi delicios. Apoi se umplu cu legumele deja preparate. Combinaţia este variată, după gust, iar legumele sunt tăiate în cubuleţe şi omogenizate într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. De o vreme eu am l-am înlocuit cu ulei de cocos, mai sănătos şi care conferă o savoare aparte…
Legumele pot fi: ceapă verde sau praz, după preferinţe, ardei gras, ardei capia, miezul dovleceilor, ciupercuţe diverse, de la champinion până la ciupeci de pădure, hribi şi gălbiori aromaşi, eventual puţin spanac şi două roşii, zuchinni. Un pic de usturoi şi condimente naturale cât cuprinde- oregano, cimbru, piper, busuioc, poate câteva bucăţele de ghimbir uscat…Dacă vrei mai multă consistenţă, poţi adauga în compoziţie o mână de orez basmati sau sălbatic, prefiert, care leagă si mai bine umplutura. In plus, dacă gustul ţi se pare prea simplu şi nu ţii Post, mai poţi să acoperi dovleceii umpluţi cu puţin parmezan şi să îi gratinezi la cuptor, unde oricum se încheie procesul de coacere, timp de 20-25 minute”.