Abdulfattah John Jandali era doar un imigrant sirian în America atunci când s-a îndrăgostit de Joanne Simpson. Ea rămâne însărcinată, însă tatăl ei se opune căsătoriei, ea pleacă în alt stat să nască şi dă băieţelul spre adopţie. Câteva luni mai târziu, după ce tatăl ei moare, se întoarce la iubitul ei şi vor să-şi ia băieţelul înapoi de la adopţie, dar este prea târziu.
Abia în urmă cu doi ani, au descoperit că importantul om care şi-a pus amprenta asupra internetul le este copil, scrie New York Post în articolul „Dad waits for Jobs to iPhone”.
Tatăl îi trimite câteva emailuri fiului miliardar CEO la Apple, dar nu primeşte nici un răspuns. Nu a vrut să-l sune şi nici acum nu vrea, pentru că, spune el, mândria lui siriană nu-i permite să facă acest lucru: „Poate să pară ciudat, dar tot nu sunt pregătit, oricare dintre noi am fi pe patul de moarte, să pun mâna pe telefon şi să-l sun. Steve va trebui să facă asta, mândria mea siriană nu vrea ca el să creadă în nici un caz că umblu după averea lui”.
Cu toate acestea, sirianul în vârstă de 80 de ani a mărturisit că se simte vinovat pentru tratamentul aplicat lui Steve Jobs (în varsta de 56 de ani), având în vedere şi probleme de sănătate ale fiului sau. „Acum nu pot decât să sper că, înainte de a fi prea târziu, el va ajunge la mine, chiar şi pentru o singură cafea. Asta m-ar face fericit”, a mai spus el.
La fel ca şi fiul său, Abdulfattah este un om cu funcţie importantă, vicepreşedinte al cazinoului din Reno, şi este un „workaholic”, hotărât să muncească până la capăt, indiferent de preţ.
La rândul său, când a devenit pentru prima dată tată, Steve Jobs a reacţionat bizar. Exact cum se temuseră prietenii lui, care-i ştiau adevărata poveste a vieţii. Mai întâi a refuzat să creadă că el este tatăl copilului pe care-l avea cu pictoriţa Chris Ann Brennan, acceptând să şi-l asume abia după ce Tribunalul l-a obligat să facă un test de sânge care să-i dovedească paternitatea.