- 27 – trei în stare critică; 10 în stare gravă; 14 sunt stabili;
Spitalul „Bagdasar-Arseni”:
- 22 – cinci în stare critică; șase sunt pe secție, 16 la reanimare;
Spitalul Municipal:
- 19 – zece la terapie intensivă;
Spitalul Floreasca:
- 15 – toți în stare critică;
Spitalul Elias:
- 14 – nouă în Terapie Intensivă;
Spitalul Militar:
- 12 – trei au o stare mult mai bună și vor fi transferați în Secția de arși, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat;
Spitalul „Sf Ioan”:
- 8 – șase intubați, în tratamente chirurgicale, aceștia fiind în stare gravă iar doi stabili;
Spitalul SRI „Dr. Agrippa Ionescu”:
- 6 – un cetățean italian și un român se află în stare gravă; cei doi pacienți cetățeni spanioli sunt transferați pe secție și rămân internați până joi, 5 noiembrie; doi cetățeni români au o stare generală stabilă.
Spitalul Grigore Alexandrescu:
- 6 – unul în stare critică intubat, trei în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă; un tânăr de 18 ani a fost adus de la Elias cu 40% arsuri pe suprafața corpului, respiră bine; un alt adolescent, de 14-15 ani, a fost adus tot de la Elias; cel puțin doi vor fi supuși unor intervenții chirurgicale în această săptămână;
Spitalul „Sf. Pantelimon”:
- 5 – trei stare critică, doi stabili;
Spitalul „Gerota”:
- 3 – sunt stabili.
SURSA: Agerpres
Cei mai mulţi au murit intoxicaţi, nu arşi
Medicii care efectuează autopsiile susţin că majoritatea tinerilor au murit ucişi de aerul inhalat. Mulţi dintre ei aveau ochii arşi şi corneea distrusă. Leziunile de la nivelul feţei au îngreunat, de altfel, identificarea decedaţilor.
Asta, şi faptul că o mare parte nu aveau la ei acte de identitate. “Majoritatea au murit instantaneu. Odată cu începutul incendiului, au ars şi materialele din jur, mesele, scaunele şi acea tapiţerie care antifona şi care conţine cianuri şi substanţe toxice. Pe lângă monoxidul de carbon, arderea capitonajului, care conţine derivaţi toxici şi chimicale, a dus la otrăvirea aerului cu cianuri”, susţin surse din cadrul IML.
Cauzele morţii au fost arsurile de laringe, de faringe, trahee şi bronhii, dar şi inhalarea de fum şi intoxicaţia cu gaze toxice şi monoxid de carbon, susţin surse de asemenea, câteva persoane cu leziuni mecanice, de pe urma căderilor, lovirilor sau a strivirii.
Printre cei decedaţi se numără Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, chitariştii trupei care concerta pe scena clubului, Goodbye to Gravity. Solistul formaţiei, Andrei Găluţ, e în stare gravă – în comă, cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului -, la fel basistul, Alex Pascu, fiul Anei Pascu, fostă scrimeră dublă laureată cu bronz în anii 70, acum vicepreşedintă a Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedintă de onoare a Federaţiei Române de Scrimă.
Medicii de la Spitalul Floreasca, unde sunt internaţi, sunt rezervaţi în privinţa şanselor lor de supravieţuire. Adrian Despot, de la Viţa de Vie, despre care a umblat la un moment dat zvonul că ar fi fost rănit grav, a fost, de fapt, rănit uşor. Wilmark şi Oana Tache, alte vedete care s-au aflat la locul tragediei, sunt nevătămaţi.
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro