Anchetatorii DNA au descins la Consiliul Superior al Magistraturii în această dimineaţă; vizaţi, procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, care şi-ar fi negociat cu persoane din conducerea USL funcţiile de procuror-şef al DNA şi de procuror general al României, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.
Potrivit acuzaţiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI pentru a obţine sprijin politic să fie numiţi procuror-şef al DNA, respectiv procuror general al României, dar ar fi negociat şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public.
Procurorul George Bălan, unuşl dintre cei doi membri CSM vizaţi de DNA, a declarat la scurt timp după declanşarea operaţiunilor că nu a săvârşit nicio infracţiune şi că a văzut la televizor acuzaţiile care i se aduc .„Tot ce ştiu este de la televizor. Eu nu am săvârşit nicio infracţiune (…). În nicio discuţie privind numirile pe funcţii eu nu m-am referit la vreo persoană, ci am vorbit despre principii”, a spus Bălan, la Antena 3.
La rândul său, judecătorul Mona Pivniceru, membru al CSM, declară că refuză să creadă informaţiile referitoare la anchetarea procurorilor Bălan şi Sâmpetru. Pivniceru spune că, în acest moment, nu se vorbeşte despre fapte care ar fi fost săvârşite de către cei doi, ci este doar un scandal mediatic. „Ca să pot comenta trebuie să am date despre fapte. La acest moment avem doar un scandal mediatic fără fond. Refuz să-mi imaginez că în secolul XXI demnitarilor de stat le poţi asculta telefoanele fără autorizaţie”, a spus Pivniceru.
Un alt judecător CSM, Cristi Danileţ, declară spus că judecătorii şi procurorii Consiliului superior al Magistraturii au fost aleşi de alţi magistraţi şi nu au fost numiţi politic, astfel că apropierea acestora de un partid sau altul ar fi „periculoasă”.Danileţ spune membrii CSM trebuie să fie ţinuţi la distanţă de aceste jocuri politice.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro