Florin Cioabă se află, la ora difuzării acestei ştiri, în operaţie, medicii de la Spitalul Universitar din Antalya (Akdeniz Üniversitesi), unde acesta este internat acum, luând decizia de a-i implanta un stimulator cardiac. Intervenţia chirurgicală va dura aproximativ patru ore şi este deosebit de riscantă.
Mutarea a fost făcută deoarece spitalul Akdeniz Üniversitesi are un dispozitiv care ajută inima să pompeze sângele, informează Mediafax.
Totodată, Ambasada României din Turcia a luat decizia de a suplimenta numărul translatorilor care vor lucra în ture şi care vor ţine în permanenţă legătura cu familia lui Florin Cioabă aflată în Antalya. Numărul celor care au venit să-l susţină pe Cioabă s-ar ridica, potrivit RTV, la 50 de persoane.
La curent cu cele petrecute în Turcia este şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, iar, conform aceleiaşi surse, Ministerul român de Externe a făcut demersuri, la cererea familiei lui Florin Cioabă, ca autoproclamatul rege al rromilor să fie transferat la un alt spital.
MINISTERUL SĂNĂTĂŢII NU SUSŢINE REPATRIEREA IMEDIATĂ A LUI CIOABĂ
În ceea ce priveşte cerile repetate de repatriere a lui Florin Cioabă, făcute de familia acestuia, Ministerul Sănătăţii a explicat, printr-un comunicat remis astăzi, că starea de sănătate a acestuia este mult prea gravă pentru un asemenea demers.
„Conform informațiilor primite din partea medicilor din Antalya și din partea echipei medicale din România, starea de sănătate a pacientului Florin Cioabă nu permite momentan repatrierea acestuia”, se arată în comunicat.
În acelaşi document se mai precizează că, în cazul în care se va decide ca liderul rromilor să fie repatriat, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia familieli pacientului un elicopter SMURD, însă întreaga cheltuială va fi suportată exclusiv de familia lui Cioabă.
„Deținerea calității de asigurat la CNAS nu conferă dreptul la finanțarea repatrierii din partea CNAS. Conform legislației în vigoare, asa cum este practica în Europa, pentru a fi eligibil pentru acoperirea costurilor repatrierii în caz de boala este necesară o poliță de asigurare suplimentară prin asigurări private, care poate acoperi costurile repatrierii în caz de nevoie. Repatrierea în astfel de situații se face cu ajutorul unui avion sanitar sau cu un avion de linie, pacientul fiind însoțit de un medic dacă starea lui de sănătate permite acest lucru”, se menţionează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.
CITIŢI ŞI:
Mihai Ion, un «suspus» al lui Florin Cioabă: „Ne rugăm să se facă bine”
Viaţa lui Cioabă ATÂRNĂ DE UN FIR DE AŢĂ. Uite CINE L-A TRIMIS pe Brădişteanu să îl consulte pe regele rromilor
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro