Ruladă de porc cu ciuperci

Ingrediente: 1 muşchi de porc (1 kg), 400 g ciuperci, o legătură de pătrunjel,  o ceapă, ulei de măsline, 2 linguriţe seminţe de chimen, ½  linguriţă sare de mare, câteva cuişoare, un vârf linguriţă nucşoară, o crenguţă de rozmarin, un pahar de vin, piper boabe roşu
Preparare: Muşchiul de porc se desface în trei părţi, pe lung, ca să devină plat. Într-un bol se pun vreo câteva linguri de ulei de măsline. Se adaugă seminţele de chimen şi sarea, se amestecă. Cu acest ulei se unge bucata de carne pe toate părţile şi apoi se pune la rece. Se prepară umplutura. Într-o tigaie se încălzesc 3 linguri ulei şi se căleşte ceapa tocată marunt, până devine aurie, apoi se pune peste ciupercile tocate mărunt. Se adaugă sare, nucşoara şi câteva frunze de rozmarin. Se lasă la foc potrivit până se evaporă apa lăsată de ciuperci, amestecând din când în când. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă la răcit. Se ia bucata de carne şi se întinde peste ea jumătate din compoziţia de ciuperci, împreună cu jumătate din pătrunjelul verde tocat. Se rulealează strâns şi se legă bine cu sfoara. Din loc în loc se înfig cuişoarele. Se pune rulada într-o cratiţă potrivita. Se stropeşte cu ulei de măsline, vin şi puţină apa rece, se adaugă crenguţe de rozmarin şi piperul  şi se dau la cuptor. La început se acoperă cu folie şi se lasă la foc moderat, 175-180 grade cam jumătate de oră. Se scoate folia şi se întoarce rulada. La mai lasă să se rumenească, udând-o periodic cu lichidul din tavă, încă 30 de minute sau cât trebuie ca să fie pătrunsă şi rumenită. Când e gata se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească, apoi se taie felii.

Cine este Alexandr Stoianoglo, rivalul Maiei Sandu. Soția lui a primit cadou un sfert dintr-o companie a fugarului pro-rus Veaceslav Platon, care face afaceri și în România
Recomandări
Cine este Alexandr Stoianoglo, rivalul Maiei Sandu. Soția lui a primit cadou un sfert dintr-o companie a fugarului pro-rus Veaceslav Platon, care face afaceri și în România

Plăcintă de porc cu merişoare

Ingrediente: pentru umplutură: 300 g merişoare proaspete sau congelate, 3 linguri zahăr fin, sucul de la o jumătate de portocală, o lingură ulei de măsline, o ceapă, 4 felii de kaizer afumat, 2 căţei de usturoi, cimbru, 500 g carne de porc de lucru
150 ml apă, sare, piper, puţină nucşoară rasă; pentru aluat: 450 g făină, 100 g untură, 4 linguri lapte.
Preparare: Se pun merişoarele cu zahărul şi sucul de portocale şi se fierb la foc mic până când încep să se spargă şi sosul se îngroaşă. Se lasă deoparte să se răcească. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşte ceapa tocată până se înmoaie. Se adaugă kaizerul şi usturoiul şi se prăjeşte până se rumeneşte, apoi cimbrul şi salvia. Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă carnea de porc tocată. Se asezonează cu sare, piper şi nucşoară, se amestecă şi se lasă deoparte. Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Aluatul: se cerne făina într-un vas cu două linguriţe de sare. Separat, se topeşte untura în lapte într-o cratiţă cu 150 ml de apă. Se toarnă apoi peste făină şi amestecă cu o lingură de lemn până când se întăreşte aluatul. Se frământă puţin pe o suprafaţă tapetată cu făină, până când se omogenizează. Se pune aluatul într-o formă detaşabilă rotundă, şi se ridică pe pereţii vasului. Se pune umplutura de carne şi peste ea sosul de merişoare şi se nivelează suprafaţa. Se coace timp de 30 de minute, apoi se reduce temperatura cuptorului. Se lasă la copt încă 40 de minute până când aluatul se rumeneşte.

Gafa grupării pro-ruse care a salvat referendumul din Republica Moldova
Recomandări
Gafa grupării pro-ruse care a salvat referendumul din Republica Moldova

Fleică cu portocale şi prune uscate

Ingrediente: o bucată de fleică de porc (în jur de 1kg) , ulei, 2 portocale, 200 ml suc de portocale, 50 ml apă, o linguriţă de zahăr, 100 g prune uscate fără sâmburi;  pentru marinată: 2-3 căţei de usturoi, 3 frunze de dafin, 2 crenguţe de cimbru, o linguriţă de oregano, o linguriţă de rozmarin, o linguriţă de boia dulce, sare marină, piper măcinat, coaja rasă de la o portocală.
Preparare: Se rulează bucata de fleică şi se leagă cu o sfoară, ca să capete o formă rotundă. Apoi se marinează. Se pune într-un vas cu capac şi se lasă câteva ore la frigider. Se scoate apoi şi se căleşte friptura pe toate părţile într-o tigaie cu o lingură de ulei până capătă o culoare frumoasă. Se încinge cuptorul la 180 de grade, se pune pulpa într-un vas, se aşază feliile de portocale şi prunele pe marginea vasului de jur împrejur, se stropeşte cu sucul de portocale amestecat cu apa şi cu linguriţa de zahăr, după care se acoperă vasul şi se lasă la cuptor circa 35-40 minute. Se descoperă vasul, se măreşte temperatura la 220 de grade şi se mai lasă 15 minute să se rumenească.

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Femeia carbonizată în propria mașină a strigat după ajutor. Martorii au folosit extinctoare: „Era cu mâna sus”
Știrileprotv.ro
Femeia carbonizată în propria mașină a strigat după ajutor. Martorii au folosit extinctoare: „Era cu mâna sus”
Ce a postat Dana Budeanu, după înmormântarea fostei sale soacre, Delia Budeanu. Florile pe care i le-a dus au o semnificație neașteptată
Viva.ro
Ce a postat Dana Budeanu, după înmormântarea fostei sale soacre, Delia Budeanu. Florile pe care i le-a dus au o semnificație neașteptată
Dana Budeanu, gest sublim la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. Cum și-a făcut apariția la funeraliile de la Ghighiu: "Mi-a influențat nu doar cariera, ci și viața"
Libertateapentrufemei.ro
Dana Budeanu, gest sublim la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. Cum și-a făcut apariția la funeraliile de la Ghighiu: "Mi-a influențat nu doar cariera, ci și viața"
Netflix, decizia pe care nu o vrea niciun român. Când vor fi introduse abonamente cu reclame și în România
FANATIK.RO
Netflix, decizia pe care nu o vrea niciun român. Când vor fi introduse abonamente cu reclame și în România
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”
GSP.RO
Bănel Nicoliță nu se mai ascunde! S-a afișat pentru prima dată în public alături de noua iubită, după 4 ani de relație: „Ea mi-a fost alături și la bine, și la greu”
Ce să pui în murături ca să nu se înmoaie și să rămână crocante. Un bucătar a dezvăluit secretul pe care toate gospodinele trebuie să-l știe
FANATIK.RO
Ce să pui în murături ca să nu se înmoaie și să rămână crocante. Un bucătar a dezvăluit secretul pe care toate gospodinele trebuie să-l știe
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. Cu ochelari fumurii, rochie neagră din dantelă și o blană de lux, stilista a atras toate privirile la biserică! FOTO
Unica.ro
Cum s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre, Delia Budeanu. Cu ochelari fumurii, rochie neagră din dantelă și o blană de lux, stilista a atras toate privirile la biserică! FOTO
3 filme despre educație financiară și bani. Trebuie neapărat să le vezi!
Financiarul.ro
3 filme despre educație financiară și bani. Trebuie neapărat să le vezi!
Ce pedeapsă a primit proprietarul unui câine Akita, care a muşcat un copil de faţă
Observatornews.ro
Ce pedeapsă a primit proprietarul unui câine Akita, care a muşcat un copil de faţă
Horoscop 22 octombrie 2024. Gemenii vor reuși să se sustragă destul de ușor în situațiile care se tensionează fără vreun motiv clar
HOROSCOP
Horoscop 22 octombrie 2024. Gemenii vor reuși să se sustragă destul de ușor în situațiile care se tensionează fără vreun motiv clar

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI