- Educaţie sanitară preventivă;
- Învaţă să fii voluntar;
- Pregătire pentru viaţă;
- Nutriţie sănătoasă;
- Sănătatea în mediul rural;
- Stil de viaţă sănătos;
- Dezvoltare durabilă;
- Educaţia în domeniul mediului;
- Inovație în domeniul educaţiei;
- Inovație în domeniul sănătăţii;
- Transportul alternativ;
- Protejarea copiilor, vârstnicilor şi a victimelor violenţelor.
Toate organizaţiile non-guvernamentale cu proiecte care pot fi încadrate în aceste 12 arii sunt invitate să le înscrie pe platforma www.teimplici.ro în perioada 22 octombrie – 12 noiembrie 2014.
Printre criteriile de eligibilitate ale proiectelor se numără: capacitatea de a livra rezultate sustenabile și măsurabile; contribuţia ONG-ului să fie de minimum 20% din valoarea întregului proiect; suma solicitată să fie de maximum 5.000 euro. Fiecare participant are dreptul să înscrie un singur proiect, în cadrul ariei în care consideră că are cea mai bună expertiză. Mai multe detalii despre condițiile de participare şi de eligibilitate a proiectelor sunt disponibile aici, pe www.teimplici.ro.
În perioada 14 noiembrie – 3 decembrie proiectele înscrise vor putea fi votate public pe platforma teimplici.ro şi vor fi evaluate simultan de către un juriu de specialitate. Votul publicului va reprezenta 50% din nota finală a fiecărui proiect.
Juriul este format din următoarele personalităţi: Cristina Bazavan – blogger, Cristi China Birta – blogger, Lăcrămioara Botezatu – Project Manager www.csrmedia.ro, Florin Ghindă – Fondator Romaniapozitiva.ro, Paula Herlo – jurnalist, Mircea Kivu – Sociolog FDSC, Ionuţ Sibian – Director Executiv FDSC şi Ruxandra Vodă, Director Comunicare, grupul de companii Telekom Romania.
Proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe data de 11 decembrie 2014, iar implementarea lor se va realiza în decursul anului 2015.
Proiectul teimplici.ro a fost lansat în vara acestui an, românii fiind invitati să își exprime părerea cu privire la cele mai importante direcții în care ar trebui să se investească în societatea din România. Au fost propuse pe platformă 6 teme principale, iar în urma celor peste 18.600 de voturi primite din partea publicului, acestea s-au clasat după cum urmează ca relevanță: Educaţie, Sănătate, Mediu, Inovaţie, Dezvoltare şi Protecţie socială.
În cadrul acestor teme, utilizatorii site-ului teimplici.ro au fost invitați să propună şi arii specifice de intervenție, iar din cele peste 80 de arii menționate pe platformă, au fost selectate 12 în funcţie de importanţa acordată în urma voturilor şi a interacțiunilor.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro