Tudor Chirilă nu mai are pletele din „Vara asta”, dar nu a renunţat să scrie despre visuri şi despre mare. Artistul se gândeşte să mai scrie o operă rock, precum „Am să mă-ntorc bărbat”, dar asta după ce va termina noul album Vama, pentru care o parte din trupă a ales să înregistreze la Budapesta.
Despre cum te poţi regăsi ca om într-un oraş mare, despre ce a însemnat pentru el pierderea tatălui său, evoluţia în muzică şi despre cum a pierdut din înverşunare, odată cu vârsta, liderul trupei Vama vorbește într-un interviu acordat Mediafax.
Despre noul cântec pe care Vama îl promovează – „Regatul meu pentru un vis”- Chrilă spune că „e un mix de dorinţă de eliberare cu o încercare de a te regăsi, de a te recalifica în altă situaţie”.
„Cântecul nostru cel nou este un amestec din mai multe. Este un cântec despre un rege şi un copil. Iar regele suntem fiecare dintre noi. Din păcate noi suntem regii problemelor noastre şi ai întrebărilor noastre. Şi avem un regat în care sunt probleme, întrebări. În care oglinzile deformează şi în care adevărul umblă deghizat. Şi atunci întrebarea este asta, este retorică, „Pot să mai fiu o dată un copil care aleargă spre mare?”. Să regăseşti simplitatea aia pe care o găseşti în drumul spre mare. Drumul de multe ori este cel mai frumos în viaţă, drumul şi nu destinaţiile. Cam aşa s-a născut cântecul ăsta.
„Compromisul ne va duce mereu în alt compromis”
E un mix de dorinţă de eliberare cu o încercare de a te regăsi, de a te recalifica în altă situaţie… cam asta e… şi lumea are nevoie… noi avem nevoie de cântecul ăsta. Eu am avut nevoie de tema asta. Ştim cu toţi că libertatea e o iluzie şi e iluzia cea mai mare a zilelor noastre. Dar, pe de altă parte, să tinzi spre iluzia asta nu e un lucru rău pentru că dacă învăţăm compromisul, compromisul ne va duce mereu în alt compromis şi în alt compromis şi e „tricky”. Conformismul ăsta social ne-a adus în criza economică dacă e să ne ducem în altă latură. Oamenii au luat credite până când nu au mai putut. Nu şi-au pus niciodată problema cum vor plăti. Nimeni nu s-a gândit că va putea cumpăra o casă doar cu buletinul în America. Pentru ei era un vis, dar de fapt era un conformism.
Visele astea sunt alimentate de un sistem social care ne arată un film şi e un film în care noi toţi vrem să fim actori şi în care într-un fel suntem obligaţi să fim actori. Dacă nu suntem actori suntem proşti, suntem excluşi. Kate Moss pe billboard-uri la Paris, la Londra, la New York, Angelina Jolie, femeie de succes icon fashion şi întruneşte 50.000 de calităţi. Te simţi şi prost cumva că în lumea asta eşti atât de mic şi de prăpădit şi nu participi şi tu la filmul ăsta care se tot proiectează pe toate billboard-urile din oraş. Şi atunci…”, a declarat Chirilă pentru sursa citată.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!