Experții susțin că dependența de telefon poate duce la diminuarea creativității, anxietate severă, alienare și singurătate, nesiguranță, probleme la locul de muncă sau la școală și relații defecte. Dacă și tu te confrunți cu o astfel de problemă ține cont că există metode prin care să diminuezi impactul pe care îl are telefonul mobil asupra ta. Haide să vedem împreună care sunt căile sugerate de specialiști!
Știai că există o diferență între utilizarea cronică a telefonului și dependența? Însă linia este extrem de subțire, astfel încât, de multe ori, nu putem să distingem dacă cineva folosește telefonul des, dar într-un mod constructiv și sănătos, sau dacă e vorba de o utilizare compulsivă, aproape maniacală.
Diferențe între o folosire sănătoasă și una compulsivă a telefonului mobil
Creșterea timpului petrecut la telefon. Dacă ești o persoană care prin natura jobului sau a școlii e nevoită să folosească des telefonul, dar când ai ocazia să-l lași deoparte, o faci fără să eziți, atunci „relația” dintre tine și telefonul tău este una sănătoasă. Dar, dacă telefonul îți ocupă cea mai mare parte din zi și în fiecare minut simți nevoia să îl verifici, atunci e clar o problemă pe care trebuie să o rezolvi.
Izolarea de prieteni și familie. În momentul în care te izolezi de cei dragi doar pentru a-ți petrece timpul cu telefonul în mână, dând scroll în neștire și navigând pe Internet de parcă ar fi ultima zi în care poți face asta, atunci lucrurile sunt mai grave decât credeai. Cu cât îți vei petrece mai mult timp cu telefonul în mână, cu atât te vei distanța și mai tare de cei dragi. La urma urmei, nimeni nu are nevoie de persoane distante în jurul lor, nu?
Continuarea pe divahair.ro.
ARTICOL PRELUAT DE PE DIVAHAIR.RO