Sănătatea celor două persoane s-a deteriorat alarmant, astfel încât au fost nevoiți să se prezinte la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, acolo unde sunt atent monitorizați. Toate analizele au indicat că ar suferi de această boală rară – botulism – dar cauza nu a fost încă depistată. Cel mai probabil ar fi consumat mâncare la conservă în care se poate găsi toxina botulinică, produsă de bacteria Clostridium botulinum, mai ales dacă produsele nu au fost conservate corespunzător sau păstrate la temperaturi optime.

Bacteriile care produc toxina respectivă se găsesc în multe locuri, dar oamenii se îmbolnăvesc foarte rar dacă intră în contact cu ele, chiar dacă ingerează alimente contaminate. Doar în anumite condiții, sporii produși de bacterie pot crește și pot produce toxina ce poate fi letală în unele cazuri. Condițiile în care sporii pot crește și pot produce toxina sunt:

Continuarea pe divahair.ro.

ARTICOL PRELUAT DE PE DIVAHAIR.RO

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.