Minciunile meșteșugite, de ministru, te scapă de judecată
Proaspăt scăpata de judecată a continuat să susțină că legalitatea unei hotărâri de guvern nu poate fi atacată de DNA, ci de o instanță de contencios administrativ. Așa e. O spune chiar Legea contenciosului administrativ, 544/2004. Dar aceeași lege lasă procurorului posibilitatea de a ancheta legalitatea semnării unei hotărâri de guvern. Mai precis, este posibilă anchetarea și a semnatarului, nu numai a hotărârii de guvern, pentru a se lămuri care au fost intențiile acestuia în exercitarea atribuțiilor de ministru. Este cazul doamnelor foste ministru Plumb și Shhaideh. Consultanții israelieni ai domnului Dragnea au cerut declinarea pe toate canalele comunicaționale confuzia între cercetarea legalității unei hotărâri de guvern și cercetarea legalității semnării unei hotărâri de guvern. Aceste două enunțuri, perfect susținute juridic, au fost plimbate de-a-ndoaselea, prin toată presa. Și a ieșit că DNA se bagă în treburi de contencios administrativ, deci abuzează, deci își depășește atribuțiile în relația cu Guvernul. De aici, până la poliția politică și represiunea DNA asupra membrilor guvernului PSD nu a fost decât un pas. Televiziunile și analiștii de casă ai PSD au bubuit audiența cu acuzații construite pe premize false, ce duc la concluzii false. Pe baza acestor falsuri, PSD își va apăra de acum înainte toți oamenii din toate guvernele, chiar și dacă legile justiției pesediste, pregătite de Tudorel Toader, vor mai întârzia.
”O parte de populație înțelege deja toate mișcările mafiei”
Tudor Chirilă, un artist implicat total în lupta împotriva unei clase politice parazite, învechite în rele, retrograde, mincinoase și mafiotizate, a postat un mesaj, după scoaterea Rovanei Plumb de sub urmărire penală, cu ajutorul parlamentarilor coaliției PSD-ALDR: ”Politicienii din România nu înțeleg că sistemul mafiot, rețeaua, clanurile sunt astăzi mai vizibile decât oricând și oricâte televiziuni și oameni ar cumpăra, există o parte (chiar dacă mică) de populație care înțelege deja toate mișcările mafiei”. Am ales să citez spusele unui cetățean relevant al României, în locul vreunui contra argument adus de opoziția politică, sau de vreo declarație a președintelui țării.
Tăcerea președintelui nu mai spune nimic
Acceptarea fără nici un comentariu, de către Klaus Iohannis, a celor trei nominalizări de miniștri în guvernul Tudose II, intrigă, orice s-ar spune. Prezența în noul guvern Tudose a unui ministru cercetat penal, Viorel Ilie, precum și a unor persoane asupra cărora planau suspiciuni rezonabile privind integritatea, arată un lucru deja îngrijorător: PSD joacă bambilici cu cine vrea mușchii lui mulți, uniți și corupți, în țara asta. Guvernul Tudose II nu este mai breaz decât primul, la capitolul integritate. Și ce dacă? Cei trei noi miniștri de la PSD nu sunt niște lumini, care să schimbe macazul guvernării nesustenabile și cotropitoare a grupării Dragnea-Tăriceanu. Tăcerea prezidențială de la învestitura celor trei miniștri nu mai spune nimic, ca altădată. Decizia președinților Senatului și Camerei Deputaților de a nu fi prezenți la ceremonia de la Palatul Cotroceni, arată că atât Călin Popescu Tăriceanu, cât și Liviu Dragnea, își vor întocmi curând propria Constituție. Iar actorii politici vor trebui să se apuce de citit, așa, pe tăcute. Coabitarea cere lecturi suplimentare solide.
Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).
Citește și:
- Editorial de Claudiu Săftoiu. TAROM – destinația unui eșec administrat politic
- Editorial de Claudiu Săftoiu. Să ne revenim: Liviu Dragnea, primul președinte ”ne-premier” al PSD, conduce totuși guvernul României
- Editorial de Claudiu Săftoiu. Sub privirile aliaților NATO, România își umflă pieptul în fața Rusiei
- Editorial de Claudiu Săftoiu. Dragnea, politica și ciomăgarii
- Editorial de Claudiu Săftoiu. Precedentul catalan în România: cine va opri referendumul autonomist al radicalilor maghiari din Transilvania?
- Editorial de Claudiu Săftoiu. Înarmarea în ritm alert a României – episodul mult așteptat, necesar și obligatoriu
- Editorial de Claudiu Săftoiu. Pescuit extrem la răpitor: scapă lacul Belina din fălcile abuzatorilor în serviciu?
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!