Laura Stoica, pe numele său real Adriana-Laurenția Stoica, s-a născut pe 10 octombrie 1967 și a fost una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, considerată drept cea mai importantă solistă rock din țara noastră.

Cu o personalitate puternică și efervescență pe scenă, Laura Stoica a lăsat în urma ei melodii de neuitate, precum „Un actor grăbit”, „Dă, Doamne, cântec”, „Nicio stea”, „Focul”, ” Mai frumoasă” sau”Doar tu”.

11 ani de la moartea Laurei Stoica.  Artista era însărcinată când a murit

În seara de 9 martie 2006, Laura Stoica se întorcea la Bucureşti, după un concert susţinut în Urziceni. Înainte de localitatea Sineşti, o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit în plin autoturismul în care se afla Laura Stoica şi logodnicul ei, Cristian Mărgescu.

Impactul a fost extrem de violent, maşina fiind proiectată 20 de metri pe câmp. Într-o secundă, s-au stins trei vieţi, Laura Stoica fiind atunci însărcinată.

În ultimul său interviu, Laura Stoica a povestit cu bucurie despre copilul pe care îl aștepta.

„Copilul se va naşte între 10 şi 15 septembrie, în zodia Fecioarei. Știu că sunt copii buni cei născuţi sub acest semn, nu ştii şi tu la fel? (…) Nu contează dacă e băiat sau fată. Nu am preferinţe. Cel mai important este să fie sănătos şi să aibă noroc. Și cred că o să aibă, pentru că a venit când nu mai credeam că e posibil să devin mamă”, spunea artista.

Regretata artistă este înmormântată la Cimitirul Bellu din Capitală.

Foștii colegi își aduc cu drag aminte de ea și, în fiecare an, pe 9 martie, mulți dintre ei, precum și fanii regretatei artiste, îi aprind o lumânare la mormânt sau la crucea de la locul tragediei și îi aduc flori. Mormântul solistei din Cimitirul ”Bellu”, alăturat loculurile de veci unde se odihnesc genialul Amza Pellea şi actorul Cornel Vulpe, este mereu acoperit cu flori.

11 ani de la moartea Laurei Stoica. Pregătea o revenire spectaculoasă

Cântăreaţa pregătea o revenire spectaculoasă, cu albumul intitulat “Laura Stoica s-a schimbat”. Un album pentru coperta căruia a pozat îmbrăcată într-un tricou pe care era imprimată imaginea unei maşini roşii. Straniu şi tulburător, căci tocmai o maşină roşie a ucis-o pe 9 martie 2006. La fel de ciudat e că solista îşi adora autoturismul propriu şi tocmai în el şi-a dat ultima suflare.

“Laura îşi iubea la nebunie maşina, un Renault Clio, care s-a transformat într-un morman de fiare în accident. O alinta «păpuşica », «bombonica », îi râdeau ochii când o privea! Nu bănuia că în ea îşi va da ultima suflare”, a povestit Valentina Bălaşa, nora regretatului pictor Sabin Bălaşa şi prietenă bună cu Laura Stoica.

Laura Stoica a debutat în 1990, la Festivalul de la Mamaia

S-a lansat în anul 1990 la Festivalul de la Mamaia, unde a câștigat premiul I la secțiunea de interpretare cu melodia „Dă, Doamne, cântec” (muzică de Viorel Gavrilă, text de Eugen Rotaru) și trofeul acelei prime ediții de după Revoluția din 1989. Un an mai târziu a fost declarată cea mai bună solistă pop-rock, iar melodia „Un actor grăbit”, compusă de Bogdan Cristinoiu pe versurile Andreei Andrei, a fost aleasă piesa anului.

A avut mai multe apariții la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov, în anii 1992, 1997, 2003 și 2005. În 1992 și 1997 participă în concursul festivalului și câștigă premiul I pentru debut discografic cu single-ul Un actor grăbit și premiul al III-lea pentru interpretare cu melodia „Focul” în 1992, respectiv premiul al II-lea la secțiunea discografie cu albumul …Nici o stea în 1997.

Ca actriță, Laura Stoica a jucat cu succes pe scena Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești.

Citește și: Se împlinesc 11 ani de la moartea Laurei Stoica. Fratele artistei face mărturisiri emoționante. „Îi simt prezența”

Urmărește-ne pe Google News