Taragotistul Dumitru Fărcaș era foarte apreciat de public și spectacolele la care cânta erau așteptate cu sufletul la gură de admiratori. Artistul era și răsplătit pe măsura talentului său pentru concertele pe care le susținea.
Astfel, potrivit stirilekanald.ro, Dumitru Fărcaș era unul dintre artiștii de muzică populară foarte bine plătiți.
În octombrie 2015, regretatul taragostist a fost invitat să cânte la „Toamna oradeană”, un concert la care au venit cei mai cunoscuți artiști populari din Ardeal. Artistul a fost cel mai bine plătit artist de muzică populară prezent la evenimentul respectiv, fiind recompensat de Primăria Oradea, cu suma de 6.624 de lei pentru recitalul său.
Singurul interpret de muzică populară care a pimit aceeași sumă ca Dumitru Fărcaș a fost Nicolae Furdui-Iancu.
La spectacolul respectiv au participat și alți artiști cunoscuți, care au primit sume mai mici decât Dumitru Fărcaș pentru recitalurile lor. Nicoleta Voica a încasat 5.000 de lei, cristian Pomogaci a luat 4.416 lei, iar Dinu Iancu-Sălăjanu a primit 5.741 de lei.
Dumitru Fărcaș a murit la 80 de ani. A impresionat lumea cu taragotul lui
Dumitru Fărcaș a încetat din viață marți, 7 august 2018, la vârsta de 80 de ani. Dumitru Fărcaș va fi înmormântat cu onoruri militare, la casa părintească din comuna Groși din Maramureș. Ceremonia funerară va avea loc, joi, la Casa Studenților din Cluj-Napoca, începând cu ora 11.
A fost unul dintre cei mai cunoscuți artiști populari din România și cel mai mare taragotist din țară. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale este cea care a fost genericul emisiunii Tezaur Folcloric.
În luna mai, Dumitru Fărcaş a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, care i-a oferit Ordinul Naţional „Serviciu Credincios în grad de cavaler.
În vara anului 2014, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.