Petru visează să scrie cărţi de bucate
Petru Buiuca, norocosul care a plecat acasă cu premiul de 50.000 de euro şi cu titlul de “MasterChef”, are planuri mari pentru viitor. “Îmi doresc să lansez cărţi de bucate şi chiar să umblu prin ţară cu mesajul meu – e uşor să găteşti, atât timp cât te şi distrezi! În momentul în care voi primi banii de la PRO TV, voi accelera lansarea site-ului personal, care deocamdată are doar pagina de facebook: photobites.ro. Mi-am dat seama că implică mult timp şi mulţi bani. Acum, adun reţetele personale şi caut metode de a le îmbunătăţi. Îmi place să fac lucrurile bine. Mă ghidez după principiul «încet, dar sigur»”, spune Petru.
Bogdan şi DArtagnan «s-au lipit» de Florin Dumitrescu
Bogdan Alexandrescu şi Alex Petricean – poreclit DArtagnan – au rezistat la “MasterChef” până-n finală, dar Petru le-a suflat premiul cel mare. Cu jobul s-a întâmplat însă invers. Nu Petru a ajuns să lucreze cu cel mai simpatizat chef din juriu, Florin Dumitrescu, ci ei doi. Aşa se face că foştii concurenţi şi Chef Florin împart acum aceeaşi bucătărie.
“Propunerea lui Chef Florin a venit la câteva zile după încheierea emisiunii. Am spus da din prima”, ne-a mărturisit Bogdan. Povestea lui Alex este aproape identică: “După “MasterChef”, m-am înscris la o şcoală de atestare profesională în gastronomie, iar acum sunt bucătar cu acte în regulă. Oferta lui Chef Florin a sunat minunat, mai ales că urma să lucrez cu bunul meu prieten Bogdan”.
Mehrzad, imaginea unui local din provincie?
Mehrzad Moghazehi, unul dintre semifinalişti, a luat avânt după “MasterChef”. Are în derulare mai multe proiecte şi vrea să bifeze toate concursurile de gătit din ţară. “Sunt în discuţii cu un restaurant din provincie pentru un contract de imagine. Apoi, am propuneri pentru câteva evenimente, iar unul dintre ele se referă la organizarea de seri orientale în diferite localuri.
Lucrez la site-ul meu, sper să-i dau drumul în curând. Şi vreau să particip la toate concursurile de gătit din România, pentru că am fost la cel de la Arad, unde am gătit în aer liber cu Alex Cîrţu, Iris Lungu şi Cristian Păpuşoiu, şi mi-a plăcut la nebunie”, ne-a mărturisit el.
Alex Cîrţu, pe urmele lui Jamie Oliver
Probabil că Jamie Oliver (foto mic) e modelul lui Alex Cîrţu, pentru că fostul concurent îşi doreşte să facă exact ce face bucătarul-vedetă din Anglia: să ajute persoanele defavorizate, să înveţe copiii să mănânce sănătos şi să aibă o emisiune la TV.
“Am în plan câteva proiecte de caritate în care vreau să implic concurenţii de la «MasterChef». Apoi, mi-ar plăcea să pot introduce gastronomia ca disciplină în şcolile româneşti. Am gătit de câteva ori la mine la şcoală – Alex e profesor la o instituţie privată de învăţământ, n.r. – cu Mehrzad, Petru, Iris şi Diana Soare, iar cei mici au fost foarte fericiţi. Nu în ultimul rând, visez ca în viitor să am propria emisiune de gătit”, ni s-a confesat Alex.
Sidia a luat diploma de bucătar cu 10
Sidia Sissoko, poate cel mai exotic bucătar de la “MasterChef”, s-a pus cu burta pe carte după show-ul de la PRO TV. “M-am înscris la o şcoală a cărei diplomă e recunoscută în Uniunea Europeană. Am luat diploma cu 10 şi acum urmez cursurile de bucătar-şef în cadrul aceleiaşi şcoli.
Am mormane de cărţi sub pat, sute de site-uri explorate şi o mulţime de reţete experimentate şi reinventate”, ne-a mărturisit Sidia, adăugând: “Am primit multe propuneri de colaborare, însă nu am dat curs nici uneia. Vreau să folosesc acest timp pentru studiu”.
Mimi: «Am multe idei pe care abia aştept să le pun în practică»
Mimi Nicolae este, poate, singura care s-a relaxat după încheierea concursului de la PRO TV. Recunoaşte că viaţa ei s-a schimbat după participarea la “MasterChef”, că acum are mai mult curaj în tot ce face, dar încă nu a mers mai departe cu transformarea pasiunii ei pentru bucătărie într-o carieră sau chiar o afacere.
“Deocamdată, nu am făcut cursuri de bucătar, dar mă gândesc serios la asta, am foarte multe idei pe care abia aştept să le pun în practică”, a recunoscut finalista “MasterChef”. Mimi a rămas prietenă cu Alex Petricean, cu Bogdan Alexandrescu, cu Sidia şi chiar cu Florin Dumitrescu. “Cu Siso am participat de curând la un eveniment şi a ieşit nemaipomenit! Cât despre Chef Florin, îl pot numi mentorul nostru”, ne-a mai spus ea.
Flavia se gândeşte numai la vacanţă
Flavia abia aşteaptă să termine cu examenele – este în anul al II-lea la doctorat -, pentru a putea pleca în concediu. “Abia aştept vacanţa! Am multe de văzut vara asta, vreau să merg la Kassel, în Germania, la Veneţia, la Paris…”, ne-a mărturisit ea.
Asta nu înseamnă însă că a dat uitării marea ei pasiune, gastronomia: “Am fost la un eveniment de gătit şi a fost o experienţă minunată. Cursuri de bucătar n-am făcut şi nici nu intenţionez. Prefer să las spontaneitatea să acţioneze în bucătărie, asta mă şi incită. Ador să mă joc cu arome, culori şi texturi. Aşa fac de fiecare dată când gătesc pentru familie, pentru prieteni sau pentru mine”.
Pălăriile din show sunt ale unei prietene
La “MasterChef” nu era ediţie în care Flavia să nu apară fără pălărie. Era amprenta ei personală. Multă lume s-a întrebat de unde le tot scoate, dacă nu cumva are o colecţie impresionantă. Ei bine, nu are. Le împrumută. “Buna mea prietenă Raluca Alexandru are o colecţie fabuloasă de pălării, deci am o sursă inepuizabilă”, a spulberat Flavia misterul.
«Casnica» se laudă cu un proiect de 5 stele
Cea mai nesuferită concurentă de la “MasterChef”, Andreea Moldovan, poreclită “Casnica”, spune că se apucă de gătit la modul profesionist: “Sunt implicată într-un proiect de 5 stele, într-o locaţie de vis din Bucureşti, dar nu pot să vă spun mai multe deocamdată. Mi-am dorit dintotdeauna să lucrez într-o bucătărie profesionistă, însă am ales să mă concentrez pe creşterea şi educarea fetiţei mele. Acum, că urmează să înceapă grădiniţa, îmi voi împărţi timpul altfel”.
Godeanu şi-a tras rotiserie
Gabi Godeanu, pe care juraţii îl tachinau adesea spunându-i “Sorcoveanu” din cauză că încărca farfuriile, a trecut de la mâncărurile de fiţe din platoul emisiunii la… pui la rotisor. “Am o rotiserie, o afacere mică pentru început, dar cu potenţial foarte mare de dezvoltare, pentru că românilor le place să mănânce. Am în meniu pui, raţă, prepeliţă, curcan, iepure… Iar preţul cred că e mai mult decât rezonabil”, ne-a declarat el.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!