Startul Campaniei ce se derulează sub sloganul „Fii prietenos, nu răutăcios!” s-a dat joi într-o conferință de presă în care artistul a dezvăluit motivele care l-au făcut să se implice în această poveste frumoasă. „Când am fost în liceu, am fost martor la agresiuni. Nu prea aveam cui să spun, poate profesorilor, dar aşa ajungeai sifon şi nu îţi era bine. Când eram tânăr, eram mai ignorant. Mă afectau emoţional, mu-mi plăcea să fiu martor la bătăi. Mă mai băgam să-i despart, atât. Urăsc violenţa. Eu nu am fost agresat niciodată, din fericire. Am acceptat să fiu imaginea campaniei pentru că m-a impresionat ce am auzit. Vreau să mă implic total, să fac ce mi se va cere. Dacă e nevoie, răspund şi la telefonul copilului, compun şi un cântec, merg prin şcoli, tot ce e nevoie”, a declarat Alex Velea.
Strigătele de ajutor ale copiilor care au sunat, disperați, la „Telefonul Copilului” se traduc prin povești cutremurătoare pe care operatorii asociației le ascultă fără încetare, dar și prin cifre care ar trebui să îngrijoreze. „Între anii 2011 și 2013 asociația a primit peste 2.900 de apeluri de la copii care au vorbit despre bullying (n.r. agresiuni de orice fel îndreptate împotriva copiilor). În peste jumătate din cazuri este vorba de băieți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. În 2014, la linia telefomică gratuită dedicată copiilor (n.r. 116.111) au fost înregistrate peste o mie de situații care au făcut referire la violența îndreptată asupra copiilor. În procente, situația se prezintă astfel: 50,39% agresiuhi fizice, 38,76% agresiuni verbale, 6,98% agresioni relaționale și 3,87% agresiuni în mediul on line”, a declarat Cătălina Florea, director executiv al Asociației „Telefonul Copilului”.
În paralel cu această campanie, cei implicați în proiect s-au întâlnit cu profesori din diverse unități de învățământ pe care i-au „școlit” cu privire la violența îndreptată împotriva copiilor.
Fotografii: Cristina Ologeanu