Anca Pandrea, femeia cu care actorul împarte și bune și rele de 26 de ani, mărturisește că Iurie Darie s-a trezit din anestezie, a vorbit puțin și i-a zâmbit.
"Am plâns în timpul ce era operat, pentru că nu am avut stare până când nu l-am văzut cu ochii mei pe Iura al meu, pe sufletul meu, pe copilul meu. Când l-au scos din operație nu am putut să-i pup decât degetul de la picior, pentru că nu am putut să-l văd imediat. O să stau toată viața lângă el. (...) Operația pe creier nu se putea evita, trebuia făcută. Trebuie să decizi, să alegi și să riști. Eu am riscat și Iura este bine, s-a trezit și este o mare sărbătoare. Dacă nu îl operau exista riscul să rămână în căruț, să nu meargă, să nu mă recunoască și să se întâmple ceva ce nu mi-aș fi dorit. Doamne ferește! Am spus că risc și am semnat, pentru ca el să-mi fie bine și sănătos. Și uite că Dumnezeu și Sfinții Constantin și Elena ne-au ajutat. Iura s-a trezit, a vorbit puțin și a zâmbit", a declarat Anca Pandrea, luni, în emisiunea "Happy Hour", de la Pro TV.
Actorul Iurie Darie a fost internat pe 10 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală, unde a fost diagnosticat cu hidrocefalie, în termen popular cu "apă la creier", și cu infecție urinară.
Astăzi, actorul în vârstă de 83 de ani a fost operat, pentru a-i fi scos lichidul acumulat în zona creierului.
Cine e Iurie Darie
Iurie Darie-Maximciuc este un actor român, care a debutat în cinematografie, în 1953, în „Nepoții gornistului”. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan pentru a juca în seria „Brigada Diverse”, alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu sau Puiu Călinescu.
A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producții cinematografice, printre care „Băieții noștri” (1959), „S-a furat o bombă” (1961), „Vacanță la mare” (1962), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am codamnat pe toți la moarte” (1971), „Frații Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „O zi la București” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morții” (1999). Citește și: