Andreea Esca a participat la Procesiunea de Florii din Capitală. Ea a trecut la catolicism după ce s-a măritat cu Alexande Eram (FOTO: Dumitru Angelescu)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Prezentatoarea principalului jurnal de știri de la Pro TV a fost botezată în religia creștin ortodoxă, dar a trecut la catolicism după ce s-a măritat cu omul de afaceri Alexandre Eram, pe 29 martie 2000, la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală.

VIDEO: Dumitru Angelescu

Tradiționala Procesiune de Florii pe străzile Capitalei a început la ora 14.00, cu un moment de rugăciune, în Piaţa Vladimir Ghika, din apropierea Bisericii „Preasfânta Inimă a lui Isus” (strada Căpitan Demetriade nr. 3).

Procesiunea de Florii a fost condusă de episcopii Arhidiecezei Romano-Catolice de București, Înaltpreasfințitul (ÎPS) Ioan Robu – Arhiepiscop Mitropolit și PS Cornel Damian – Episcop auxiliar, iar la ea participă mii de credincioși, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din București și împrejurimi.

După ce ÎPS Ioan Robu a binecuvântat ramurile pe care cei prezenți le-au purtat în mână pe străzile Capitalei, credincioşii, preoţii şi episcopii au pornit în procesiune pe traseul B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot. În faţa procesiunii au mers tinerii, care au purtat „Crucea Zilei Mondiale a Tineretului”.

Cât de important este portofoliul primit de România în Comisia Europeană. Europarlamentar PNL: „E gol, zero competențe”
Recomandări
Cât de important este portofoliul primit de România în Comisia Europeană. Europarlamentar PNL: „E gol, zero competențe”

Când procesiunea a ajuns la Catedrala Sf. Iosif (str. G-ral Berthelot, nr. 19), în jurul orei 15.00, în Catedrală s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, prezidată de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Duminica Floriilor deschide Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim – eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea pe străzile oraşului – cu vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii romano-catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Tot astăzi, Arhiepiscopia Romano-Catolică marchează şi Ziua Mondială a Tineretului (ZMT), ajunsă în acest an la cea de a XXXIV-a ediţie. În ianuarie a.c., în Panama a avut loc Întâlnirea Mondială a Tineretului, la care au participat și 32 de tineri din România, iar pe 25 martie a.c., Papa Francisc le-a adresat tuturor tinerilor creștini o exortație apostolică – o scrisoare de îndemn -, intitulată „Christus vivit” / Cristos trăiește.

Televiziunea chineză arată cum ar putea avea loc debarcarea din Taiwan. „Ziua zero”, serialul menit să-i pregătească pe taiwanezi | VIDEO
Recomandări
Televiziunea chineză arată cum ar putea avea loc debarcarea din Taiwan. „Ziua zero”, serialul menit să-i pregătească pe taiwanezi | VIDEO


::placeholdeR–>

Papa Francis va vizita România, anul acesta, în perioada în perioada 31 mai-2 iunie, la invitația președintelui Klaus Iohannis și a Bisericii Catolice.

Vizita Suveranului Pontif în România era programată în primăvară, însă a fost decalată din cauza faptului că pe 9 mai, România organizează la Sibiu Summitul Uniunii Europene (UE).

FOTO & VIDEO: Dumitru Angelescu


Citește și: VIDEO | Interviu cu părintele Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: “Tare m-aș bucura ca vizita Papei să ne ajute să fim acel noi înșine care construiește o țară, să n-o mai împrăștiem prin lume!”

VIDEO/ Părintele Doboș: «Ca preot, nu am fibră optică directă cu Dumnezeu. Oamenii nu vor doar o biserică moralizatoare, care să mă tragă de ureche, că nu am făcut bine»


Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News