„Sunt fană incontestabilă a pastelor. Asta pentru că sunt ușor și rapid de pregătit, dar și super gustoase. Și există atâtea rețete diferite de paste, încât n-ai cum să te plictisești să le mănânci. Dar pentru că individul (n.r- Cabral) crede că mâncarea fără carne nu-i mâncare, abia aseară am gătit pentru prima oară paste arrabiata”, a scris Andreea pe blogul personal, un de a postat și rețeta.
Ingrediente:
- paste făinoase (eu am folosit penne)
- sos pentru arrabiata (recunosc, l-am cumpărat). Conține roșii în bulion, boia de ardei iute, ulei de măsline și usturoi tocat
- usturoi tocat mărunt
- ardei iute tăiat fâșii
- roșii cherry (jumătăți)
- busuioc proaspăt tocat mare
- sare
- oregano
- ulei de măsline
- parmezan ras
Fierbeți pennele „al dente” în apă cu sare și puțin ulei (ca să nu se lipească), iar într-o tigaie adâncă – la foc mediu – puneți restul de ingrediente (mai puțin parmezanul), amestecând continuu până când sosul se încălzește, iar gusturile se omogenizează.
Răsturnați pastele fierte peste sos și amestecați timp de 1 minut. Presărați parmezanul ras deasupra. Și gata. Poftă bună!
Foto: blog Andreea Ibacka