Dressingul: 6 linguri de ulei de măsline extravirgin, 1/2 linguriță de boia de ardei dulce,. 2 linguri verdeață tocată (pătrunjel și mărar), sare.
Preparare:
Sosul: pune într-o salatieră uleiul de măsline, sarea, boia, verdeața și amestecă totul.
Salata: grepfrutul și portocala se spală, se curăță de coajă și se tăie fiecare fruct în două. Stoarce jumătate de grepfrut și jumătate de portocală, iar sucul obținut pune-l peste dressing. Celelalte jumătăți de fructe se taie cubulețe și se pun în salatieră.
– Fructele de mango și papaia se spală, se curăță, se taie în două, se îndepărtează sâmburii, apoi pulpa se taie în cuburi care se pun în salatieră. Măslinele se spală, iar jumătate din cantitate se toacă foarte mărunt. Se pun și acestea în salatieră, împreună cu alunele zdrobite. Andivele trebuie spălate rapid cu apă rece. Se desprind 12-16 frunze întregi. Miezul de andivă rămas se toacă mărunt și se pune în salatieră.
– Acum trebuie să amesteci toate ingredientele din salatieră și să umpli frunzele de andivă păstrate. Mai trebuie doar să le așezi pe un platou și este gata!
Sursa: blog Andreea Raicu