Andrei are propriul show culinar, dar nu la televizor, ci pe internet. Acolo, la “Singur Cook”, are curaj să arate că lucrurile nu ies mereu cum trebuie în bucătărie, mai ales când vorbim de un amator, nu de un profesionist.
Dar cum s-a trezit un actor în postura de bucătar? “M-am apucat de gătit din instinct de supravieţuire, după ce soţia mi-a făcut paste”, ni s-a confesat el, amuzat. Iar de când a pus mâna pe lingură, nici c-a mai lăsat-o! Acum e chef-ul casei Aradits, delegat şi cu prepararea meselor obişnuite, din familie, dar şi cu a meniurilor mai complicate, pentru prietenii care le trec pragul. Andrei încearcă mereu reţete noi, dar nu le nimereşte pe toate din prima. Culmea, i se întâmplă să dea rateuri la unele simple şi să-i reuşească unele al naibii de complicate: “Mi-a ieşit curcanul umplut dezosat şi am nenorocit nişte smochine în foitaj. Clar, dificultatea reţetei nu e în relaţie invers proporţională cu reuşita. Cred că ţine de destin. Sau de nimereală”.
Dacă soţia, Andreea, nu le are cu gătitul, despre fiul lui, Eric, Andrei spune că promite. Adevărul e că are şanse să deprindă multe de la tatăl lui, pentru că i se încurcă printre picioare în bucătărie. La fel ca Sasha, motanul familiei, despre care stăpânul spune că e un adevărat “gourmet”: “E înnebunit după ton, creveţi, măsline, dar şi pastă de dinţi, gumă de mestecat şi… ţigări. Odată a ros un pachet întreg, s-a intoxicat săracul”.
Andrei are şi o slăbiciune culinară, pe care o pune pe seama “naturii schizofrenice a profesiei de actor”: mâncarea de la fast-food, pe care o consumă cu plăcere. Relaţia lui cu aceste mult hulite produse este una destul de profundă, am putea spune. Pentru că el şi Andreea au vrut să iasă din tipare, şi-au făcut nunta, în 2004, în salonul pentru copii al unui celebru lanţ de restaurante.
foto: Mihai Ștețcu