„Admit că nu a fost cea mai fericită experientă să filmez în România. Cred că de vină a fost şi faptul că am avut acelaşi ghid rus, Zamir, cu care m-am înţeles perfect în Uzbekistan şi în Rusia. Din păcate, el nu vorbeşte româneşte. Nu vreau să insist aici – cele aproape 2.000 de intervenţii de pe blogul meu au întreţinut o mare controversă. Vreau doar să spun un singur lucru: eu nu prezint imagini ideale. Nu îmi propun să arăt Best Of sau Top 10 pentru o destinaţie. Povestea din spatele acestei emisiuni este una singură: eu, Anthony Bourdain, am călătorit în România, am luate unele decizii proaste şi ăsta e show-ul care mi-a ieşit”, a spus acesta într-un interviu acordat site-ului bucătărescu.ro.
Întrebat cum este să fie bucătar într-un reastaurant din New York, Anthony Bourdain a spus că este „mai mult decât dificil”.
„Toate astrele par că uneltesc împotriva ta, indiferent cât de înzestrat eşti pentru paradele de gastronomie. Pentru un chef, probabil că New York reprezintă cea mai competitivă piaţă din lume, una pe care concurenţa e sălbatică: poţi vedea, aproape la propriu, cum oamenii se devorează unii pe alţii cu furculiţa şi cuţitul”, a spus aceasta.