Dar succesul a adus şi neînţelegeri între el şi Cămărăşan, cei doi membri fondatori ai grupului. Aşa s-a ajuns, în 1988, la ruperea trupei în două: Compact B, condus de Teo şi Compact C, cu Cămărăşan în rolul de lider. Teo Peter a ştiut să gestioneze situaţia, astfel încât partea lui de Compact a continuat să aibă un imens succes la public, vocea lui Leo Iorga, dar şi chitara lui Adi Ordean, suplinind de minune retragerea lui Paul Ciuci, plecat pentru câţiva ani în SUA,. Odată cu revenirea lui Ciuci, trupa a mai scos câteva albume, dar a şi avut onoarea să fie invitată – în toată această perioadă – să cânte în deschiderea concertelor susţinute în România de câteva formaţii de legendă ale rockului: Scorpions, Ian Gillan, Uriah Heep, Nazareth şi Jethro Tull.
Dar viaţa lui Teo Peter, care devenise şi un respectat organizator de concerte, avea să se curme brutal, la doar 50 de ani, în seara de 4 decembrie 2004. Taxiul cu care Peter se întporcea de la un eveniment muzical pe care-l organizase a fost lovit violent într-o de maşina condusă de un angajat al Amasadei SUA, puşcaşul marin Christopher R. Vangoethem, care a intrat cu viteză într-o intersecţie pe culoarea roşie a semaforului. Testul de alcoolemie efectuat a relevat faptul că acesta băuse. Vangoethem a fost însă preluat şi expediat imediat în SUA de ambasada americană, el scăpând practic justiţiei române. El a fost judecat, într-un aşa zis proces, de Curtea Marţială din statul Virginia, fiind găsit vinovat, printr-o sentinţă din 1 februarie 2006 – culmea – pentru adulter, militarul, bărbat căsătorit, fiind în maşină în acea seară, alături de amanta lui, dar nevinovat pentru acuzaţia de omor prin imprudenţă.
Au urmat alţi câţiva ani de tensiuni între familia muzicianului decedat şi autorităţile americane, tensiuni care au influenţat chiar climatul politic dintre cele două state. Cert este că, într-un final şi la insistenţele preşedintelui Traian Băsescu, americanii au acceptat să plătească o despăgubire consistentă familiei artistului care n-a fost precizată public. Totuşi, în primăvara acestui an, Sebastian Lăzăroiu, din postura de consilier prezidenţial pe care o acupa atunci, a declarat ”familia lui Teo Peter nu a primit despăgubire jignitoarea sumă de 8000 de dolari, aşa cum intenţionau autorităţile americane să îi ofere, ci o sumă cu mai multe zerouri”.
Doar viaţa lui Teo Peter nu o va mai putea adduce nimeni, niciodată, înapoi.