UPDATE. Într-un punct de vedere trimis redacției, avocata lui Smiley precizează că situația la care face referire documentul ANAF Arges a avut loc în primăvara anului 2015. Atunci, s-a constata că artistul ar fi trebuit să colecteze TVA cu un an mai devreme decât a făcut-o. Potrivit avocatei, incidentul s-a datorat „s-a datorat unor neclarități în legislația fiscală de la acea vreme și a opiniilor diferite pe acest subiect, dar în niciuncaz din dorința de a se sustrage de la plata taxelor, situația fiind soluționată tot în anul 2015”.
Astfel că, astăzi, Smiley și-a achitat toate obligațiile fiscale la stat.
Potrivit unui documentului ANAF Argeș, publicat de jurnalistul Rareș Bogdan, Smiley ar avea de plătit peste 150.000 de lei, pentru depășirea plafonului TVA și nedeclararea veniturilor.
Documentul publicat de jurnalist se numește „Informare privind acțiunea desfășurată în vederea identificării contribuabililor ce desfășoară activități în cadrul evenimentelor prilejuite de celebrarea căsătoriei civile sau religioase” și a fost adresat vicepreședintelui ANAF Șerban Andrei Nistor de către „șef administrație adjunct” Inspecție Fiscală Argeș în data de 8 ianuarie 2019.
În document, ANAF Argeș informează faptul că a desfășurat verificări la persoanele fizice autorizate, unde a observat că Andrei Maria Tiberiu – Smiley are de plătit 168.000 lei, ca urmare a depășirii plafon TVA și a neînregistrării tuturor veniturilor realizate.
„Pornind de la acest fenomen, AIF Argeș a extins aria de verificarea (sic!) și asupra contribuabililor persoane fizice, analizând pentru început numai numărul de contribuabili înregistrați/autorizați la nivelul AJFP Argeș, unde există înregistrați nu (sic!) număr de 109 persoane autorizate în domeniu interpretare artistică. S-a continuat verificarea prin întocmirea de adrese către primăriile principale din județul Argeș (orașe mari), prin care s-a solicitat numărul căsătoriilor încheiate din (sic!) perioada 2013-2017”, se arată în informarea trimisă la centru.
Din documentul publicat de Rareș Bogdan reiese și că inspectorii ANAF au luat declarații de la un mire, care a avut nunta în 2018 și de la care au aflat cât a plătit pentru „cort, mese, scaune, veselă, bucătar, ospătar și mâncare” luate de la „domnul Fane din Călinești”, dar cum și-a găsit pe OLX fotograful.
ANAF a început, din octombrie 2018, să trimită tinerilor însurăței scrisori prin care cere date despre formațiile de muzicieni angajate să cânte la nuntă, despre fotografi și despre restaurantele în care au organizat petrecerea. Cei care nu oferă informațiile sunt pasibili de amenzi între 2.000 și 5.000 de lei. Citește mai multe detalii: Fiscul vânează din nou maneliștii. ANAF trimite însurățeilor scrisori prin care cer date despre muzicanți, fotografi și restaurante
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!