LOCUL 1 – «Sunt celebru, scoate-mă de aici!»
Aventurile din junglă ale echipei PRO TV au făcut o gaură mare în bugetul postului
Fără să luăm în calcul “Bake Off”, care nu a văzut încă lumina micului ecran, “Sunt celebru, scoa-te- mă de aici!” este cea mai nouă producţie de import a PRO TV. Cu performanţele testate de posturi din străinătate, formatul a generat încredere în reuşită încă de achiziţionare, în ciuda preţului uriaş. Filmat în jungla africană, cu mai mult de zece vedete implicate şi costuri de transmisie enorme, “Sunt celebru, scoate-mă de aici!” a costat, ne spun surse din industrie, 5.000.000 de euro!!! Evident, toată lumea se aştepta la superîncasări, mai ales că audienţa a explodat. Din păcate, aceleaşi guri ne-au şoptit că megashow-ul a provocat postului o gaură în buget de 2.000.000 de euro…
LOCUL 2 – «Dansez pentru tine»
Printre fruntaşele la cheltuieli în palmaresul PRO TV se numără “Dansez pentru tine”. Bazându-ne pe aceleaşi surse din zona de producţie a postului, zice-se că un singur episod din cele aproximativ nouă pe care le avea un sezon costa vreo 211.000 de euro. Suma ar fi fost mult săltată de onorariul de 25.000 de euro pe seară vehiculat pe numele lui Bănică. Asta, în timp ce colega lui responsabilă cu frumuseţea, Iulia Vântur (foto), nu încasa decât 5.000 de euro…
LOCUL 3 – «Românii au talent»
La “Românii au talent”, în ciuda notorietăţii juraţilor, patru la număr, tarifele pe episod sunt oarecum ţinute sub control. Practic, fără a nominaliza, sursele noastre ne-au dezvăluit faptul că onorariile per vedetă sunt undeva între 6.000 şi 10.000 de euro pentru fiecare seară de jurizare. Iar în categoria superioară s-ar încadra Mihaela Rădulescu şi Florin Călinescu. În ce priveşte întreaga cheltuială cu emisiunea, preţul episodului filmat ar diferi de cel al episodului transmis în direct: în jur de 135.000 de euro în primul caz şi 167.000 în cel de-al doilea.
LOCUL 4 – «MasterChef»
Nici “MasterChef” nu este o producţie ieftină. Aici însă, se pare, s-a întâmplat un lucru ciudat. Emisiunea cu specific culinar, jurizată de Florin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu în primă fază, ar fi costat la prima ediţie 77.000 de euro pe episod. După schimbarea chefilor şi alte câteva modificări de ordin tehnic, preţul unui episod ar fi ajuns la 110.000 de euro, cu Patrizia Paglieri, Adrian Hădean şi Florin Scripcă, zis Foa, în roluri de juraţi.