Bogdan Munteanu este promoter de evenimente. În spatele acestei titulaturi stau mii de ore de nesomn, de party-uri, de spectacole. Nu ai cum să convingi oamenii să își lase serialul și canapeaua comodă ca să te urmeze în oraș dacă nu știi să “vinzi” cum trebuie acțiunile respective. Iar pentru asta, trebuie să mergi chiar tu la ele!

Eu în facultate eram într-o asociație studențească și organizam concerte, evenimente caritabile sau chiar Noaptea chitarelor, în cămin la Leu”, povestește Bogdan despre “începuturile” lui. “Am terminat facultatea și m-am angajat ca inginer de telecomunicații la Ericsson, apoi la o companie de telefonie mobilă. În paralel, pentru că îmi permiteam, mergeam la foarte multe activități culturale. Am prins gustul orașului și, după o vreme, mă întrebam cum să dau și eu o mână de ajutor celor care sunt în zona asta artistică. Acum trei ani mi-am făcut pagină de Facebook și îi tot invitam pe prieteni fie la spectacole, fie la concerte. În cele din urmă m-am gândit că aș putea face asta ca job full time. Că pot trăi din asta”, mai spune Bogdan. Zis și făcut.

A mai stat câteva luni la birou, ca să își strângă niște bani până veneau cei de la “noul job”. Astă toamnă a părăsit biroul, colegii, lumea corporate și salariul cel bun. Și a pășit într-o lume vie, o explozie de culori, sunete, licori. Merge pe bicicletă dintr-un loc în altul, are barbă, e politicos și vorbăreț. “Obosisem. Opt ore la birou, opt ore în oraș…Am ales partea creativă. Prietenii mei sunt tot din zona asta corporate, e fix generația de oameni activi, cei care după facultate sau job simt nevoia să mai facă ceva, pentru ei sau pentru societate – fie că merg la o lansare de carte, la protestele #rezist, la un concert. Sunt oameni cu inițiativă și care au curaj să încerce lucruri noi”.

Curios și entuziast din fire, monotonia îi e dușman de moarte. Nu înțelegea și nu înțelege nici acum: cum să trăiești aceeași rutină, birou, trafic, cumpărături, televizor, somn. Zi după zi. “Cel mai greu e să mobilizezi oamenii. Pentru că ei pun în balanță confortul de acasă cu agitația din oraș și sunt puțini cei care aleg a doua variantă. Dar odată ce se simt bine, îi conving și pe alții. Și tot așa, e o lume care crește”.

Îl rog să definească “hipster-ul”. Se ferește să dea definiții, să pună etichete sau să facă politică. “Toți suntem hipsteri. Și tu ești”, îmi zice. Apoi completează: “Hipster înseamnă să fii la modă așa cum crezi tu de cuviință”.

Bogdan Munteanu promovează o lume despre care se știu prea puține dar care, surprinzător, are foarte mulți fani. Concerte și petreceri în spații mici, neconvenționale. Petreceri tematice. Petreceri pe acoperiș, în mansarde, în hale. Muzică electronică – a organizat cu succes chiar și un festival, primul lui festival creat de la un capăt la altul. Rezistența Electronică. Au fost cinci trupe și a ieșit totul super. Și tot super este și trupa Soul Serenade, de exemplu. E o trupă de blues and jazz care a obținut premiul al doilea la Festivalul European de Blues, care participă la cele mai tari evenimente de gen și pe care Bogdan o recomandă. E un exemplu, și sunt multe. ”E o lume underground fără nicio legătură cu ceea ce numim comercial. Vorbim despre nișe. Despre cei care merg la teatrul independent unde nu încap prea mulți oameni. Despre concerte de care te bucuri fără să te incomodeze mii de oameni în jur care filmează cu telefonul. De un concert acustic. Pur și simplu de a te bucura de ceva de calitate”.  Ce spun prietenii lui? “Dacă recomandă Munteanu, e mișto. Dacă zice Munteanu să mergem, mergem!”

CITEȘTE ȘI

VIDEO/A lăsat modeling-ul pentru scenă. Raluca Aprodu joacă în șase spectacole la TNB, crește două pisici și … gătește orice!

Urmărește-ne pe Google News