“Îmi plăcea să stau lângă bunica atunci când gătea. Făcea mâncare bună şi avea o bu­cătărie spa­ţioasă, în ca­re n-avea cum să nu îţi placă să gă­teşti. De la ea am învăţat «me­­serie». Prima mâncare zdra­vănă am fă­cut-o însă în armată, la Giurgiu. Se îm­bolnă­viseră bucă­tarii şi am fost în­tre­baţi dacă ştim să gătim. M-am oferit eu, că mai exersasem aca­să cu câte-o ciorbiţă. De atunci, nu m-am mai lăsat de bu­că­tă­rie”, ne-a povestit Horia Vârlan.
Maestrul şi-a desă­vârşit talentul la tot felul de şcoli de artă cu­­­linară din Ro­mânia, Marea Britanie şi America, iar în urmă cu 22 de ani a făcut din plă­ce­rea găti­tului meserie. Însă nu e singurul bu­cătar din casă, cum aţi putea crede. “Acasă gătesc mai mult soţia şi fiica mea. Eu, doar când am timp. Mai şi co­mandăm câteo­dată, dacă n-apu­căm să pre­parăm ceva, o pizza, o chine­zărie, dar nicio­dată mâncare gătită. Pe aceea ne-o pre­pa­răm noi”, s-a destăi­nuit el.
Chiar dacă a gătit mii de mâncăruri de-a lungul timpului, Horia a rămas fidel reţe­te­lor tra­di­ţio­na­le ro­mâ­neşti şi spune că mă­nân­că oricând cu plă­ce­re sarmale, mă­mă­­li­gă cu brânză şi smân­tână, sa­ra­mu­ră de peşte ori ciorbe.
Libertatea ţi-l aduce în bucătărie pe maestrul Horia Vîrlan
Libertatea îţi aduce cel mai tare ghid de gătit: un super DVD, însoţit de o bro­şură de 12 pagini cu mâncăruri de post şi de Paşte, bune de te lingi pe degete!
Nu rata Libertatea de joi, 24 martie, pentru că vei avea ocazia de a-l urmări în acţiune pe maestrul Horia Vîrlan şi de a învăţa de la el cum să prepari bucate cu care să-ţi impresionezi familia! Preţul DVD-ului şi al broşurii, vân­dute numai cu ziarul Libertatea, este de 9,99 de lei.

Urmărește-ne pe Google News