Pe 9 iunie, Bursucu sau Adrian Cristea, pe numele său din buletin, a mers la spital, acolo unde i-a fost montat cu balon gastric. La o lună de la intervenție, prezentatorul anunță că deja rezultatele se văd, a slăbit aproape 13 kilograme.
Bursucu: „Nu m-am operat, mi-am pus doar un balon gastric”
„Am slăbit 12,5 kg. Nu m-am operat, mi-am pus doar un balon gastric. Nu-mi vine nimic, îmi merge foarte bine. Nu mai mănânc”, a explicat Bursucu, care s-a și filmat în ziua în care medicul chirurg i-a făcut intervenția.
La un spital privat, Bursucu a suferit intervenția, medicul i-a montat balonul gastric și i-a și explicat că poate pierde între 10% și 20% din greutate.
Bursucu a urmat un plan nutrițional, după ce i s-a montat balonul gastric
Fanii imediat au reacționat când au văzut că Bursucu a luat măsuri pentru a slăbi. „Nuuuuu, Bursucule! Ești super mișto și cu kilogramele astea în plus. Poate astea te fac cel mai frumos și simpatic prezentator. Te iubesc de mor! Multă sănătate! P.S. Să nu slăbești prea mult!”, „Multă sănătate îți doresc din suflet și mult succes la topit kilograme! 🥰🥰🥰 Felicitări!”, „Succes. A fost greu? Ai dat jos? Aș încerca și eu, dar mi-e frică”, sunt câteva dintre comentariile fanilor pentru prezentator.
El le-a și răspuns: „Nu trebuie să-ți fie frică… totul este foarte ușor!”. Pentru Cancan, el a spus și ce a mâncat după procedura de montare a balonului. „Nu mă abțin de la nimic. Există un plan nutrițional pe care-l ai, prima săptămână – doar lichide, după ușor pasat, a treia săptămână îți pisezi cu furculița, din a patra săptămână ești normal. Doar că mănânci cantități mai mici”, a zis el.
„Am trecut deja, de la cât aveam, la un număr mai mic. Și sunt aproape de al doilea număr mai jos. Când o să mă întorc o să fiu mai ceva ca Victor Slav”, a mai adăugat Bursucu.
Ce e balonul gastric și cum e montat
Procedura vizează introducerea unui balon medical în stomac, rolul acestuia fiind acela de a limita cantitatea de alimente ingerate, conferind totodată senzația de plin mult mai rapid.
Pacientul înghite capsula care conține balonul dezumflat. Se confirmă prin raze X plasarea balonului în stomac, ulterior, prin cateterul de umplere se introduce o cantitate fixă de lichid – 550 ml de apă. Se efectuează o nouă radiografie pentru a se verifica umplerea completă a balonului, apoi se îndepărtează cateterul de umplere din dispozitiv, trăgându-l ușor înapoi.
Încercările de înghițire nu trebuie să depășească 3 minute pentru a menține integritatea capsulei. Dacă pacientul prezintă dificultăți la înghițirea capsulei, medicul poate ajuta prin rigidizarea ușoară a cateterului folosind stiletul, ghidând dispozitivul pe lângă orofaringe până în stomac, în timp ce pacientul înghite apă, notează medlife.ro.