„Sunt REGINA SALATELOR! Deoarece mă chinuia un puseu de talent culinar, (staţi liniştiţi că nu se întâmplă des) am făcut o combinaţie de legume şi seminţe, consistentă , sănătoasă şi foarte gustoasă, care poate înlocui, fără probleme, o masă. Poate fi consumată de vegetarieni , de cei care ţin post sau cei care au întoleranţă la gluten”, a scris Carmen Brumă pe contul de Facebook, unde a dezvăluit reţeta uneia dintre salatele ei preferate.
Iată care este:
- 2 ROŞII – conţin licopen, un puternic antioxidant, vitaminele A,B,C
- SALATĂ VERDE (3-4 FRUNZE) – bogată în săruri minerale
- 2 CASTRAVEŢI DE GRADINĂ CU COAJĂ- conţin vitaminele B,C ,A
- 2 AVOCADO – au acid oleic, acid folic, potasiu, magneziu, luteina diminuează colesterolul rău
- 1 ARDEI GRAS ROSU- bogat în vitaminele A si C
- 1 CEAPĂ VERDE – are proprietăţi anticancerigene, antialergice, depurative şi reglează sistemul endocrin
- MĂRAR ŞI PĂTRUNJEL- contin vitaminele C şi K, magneziu, calciu
- FULGI DE QUINOA (3 LINGURI) – au proteine de bună calitate, fier,calciu, fosfor
- SEMINŢE DE IN (O LINGURIŢĂ) – conţin omega 3 şi o cantitate mare de fibre
- SEMINŢE DE CANEPĂ (2 LINGURIŢE) – Omega 6 şi omega 3 în proporţie optimă
- ULEI DE MĂSLINE ( după gust)
- ZEAMA DE LA O LĂMÂIE
- SARE