„Big Little Lies” a dominat gala Globurilor de Aur. Producția HBO a fost desemnată „cea mai bună miniserie”, în timp ce Nicole Kidman a primit trofeul pentru „cea mai bună actriță în rol principal”.
„Să pui femeile în centrul poveştilor nu este doar un lucru corect, este o afacere bună”, a spus Kidman, făcând referire la producţiile lansate în 2017 care au avut în rolurile principale actriţe.
Nu a fost singura vedetă care a jucat în „Big Little Lies” care a fost premiată. Laura Dern a fost desemnată „cea mai bună actriţă în rol secundar”, iar Alexander Skarsgard „cel mai bun actor în rol secundar”.
Cel mai bun serial – dramă a fost desemnat „The Handmaid’s Tale”, iar Elisabeth Moss a primit trofeul pentru „cea mai bună actriță într-un serial – dramă” pentru interpretarea sa.
La capitolul comedie, producţia Amazon „The Marvelous Mrs. Maisel” a fost desemnată „cel mai bun serial de comedie”, iar actriţa Rachel Brosnahan a fost premiată pentru interpretare.
Ewan McGregor a fost premiat la categoria „cel mai bun rol într-o miniserie sau film de televiziune” pentru interpretarea din „Fargo”, iar cel mai bun actor într-un serial de televiziune – dramă a fost desemnat Sterling K. Brown, pentru „This Is Us”. La categoria „cel mai bun actor într-un serial de televiziune – comedie” câștigătorul a fost desemnat Aziz Ansari pentru „Master of None”.
În ceea ce priveşte filmul, lungmetrajul „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a câştigat la categoriile „cel mai bun film – dramă”, „cea mai bună actriţă în rol principal”, premiu acordat lui Frances McDormand, „cel mai bun scenariu” și „cel mai bun actor în rol secundar” (Sam Rockwell).
Guillermo Del Toro a fost recompensat cu premiul categoriei „cel mai bun regizor” pentru „The Shape of Water”, în timp ce Gary Oldman a primit premiul pentru „cel mai bun actor într-o dramă” pentru rolul din „The Darkest Hour”
Vedetele s-au îmbrăcat în negru
Cea de-a 75-a gală a premiilor Globurile de Aur a fost prezentată de Seth Meyers, care a făcut referire la cineaști precum Harvey Weinstein, Kevin Spacey şi Woody Allen în monologul său de început, după ce ultimele luni aceste staruri, dar și altele au căzut în dizgrație, în urma acuzațiilor de agresiune și hărțuire sexuală.
„Bună seara doamnelor şi domnilor care au rămas (…) sunt ani de zile de când oamenii albi nu au fost atât de nervoşi la Hollywood”, a spus el în monologul de deschidere.
Totodată, vedetele au apărut pe covorul roșu în haine negre, în semn de protest faţă de comportamentul neadecvat. Actriţele Reese Witherspoon, Eva Longoria, Shailene Woodley, Debra Messing, Jessica Biel, Millie Bobby Brown, Alexis Bledel şi Laura Dern, între altele, s-au alăturat iniţiativei „Times Up”.
Oprah Winfrey, discurs emoționant
Oprah Winfrey a fost premiată la gala Globurile de Aur 2018 cu premiul „Cecil B. DeMille”, devenind prima femeie de culoare care a primit un Glob de Aur pentru întreaga activitate.
Winfrey s-a folosit de discursul său de mulţumire pentru a elogia femeile care şi-au împărtăşit poveştile lor privind hărţuirea sexuală şi abuzurile suferite, afirmând că „o nouă zi este la orizont” pentru fete şi femei.
„Iar când noua zi va începe va fi datorită multor femei magnifice, dintre care multe sunt în sală în această seară, şi a unor bărbaţi destul de fenomenali, care se luptă pentru a deveni liderii care ne duc în timpuri în care nimeni nu mai trebuie să zică ‘me too’ din nou”, a spus Winfrey.
Câștigători Globurile de Aur 2018 – Lista completă:
Cel mai bun film categoria dramă: „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”
Cel mai bun film categoria musical sau comedie: „Lady Bird”
Cea mai bună actriţă într-o dramă: Frances McDormand („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)
Cel mai bun actor într-o dramă: Gary Oldman („Darkest Hour”)
Cea mai buna actriţă într-un film musical sau comedie: Saoirse Ronan („Lady Bird”)
Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: James Franco („The Disaster Artist”)
Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro („The Shape of Water”)
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Allison Janney („I, Tonya”)
Cel mai bun actor în rol secundar: Sam Rockwell („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)
Cel mai bun scenariu: Martin McDonagh („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”)
Cel mai bun film de animaţie: „Coco”
Cel mai bun film într-o limbă străină: „In the Fade” (Germania-Franţa)
Cea mai bună coloană sonoră originală: Alexandre Desplat („The Shape of Water”)
Cel mai bun cântec original: „This Is Me” (The Greatest Showman)
Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: „The Handmaid’s Tale”
Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: „The Marvelous Mrs. Maisel”
Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: „Big Little Lies”
Cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune: Nicole Kidman („Big Little Lies”)
Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Ewan McGregor („Fargo”)
Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune dramatic: Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”)
Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Sterling K. Brown („This Is Us”)
Cea mai buna actriţă într-un serial de televiziune musical sau comedie: Rachel Brosnahan („The Marvelous Mrs. Maisel”)
Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Aziz Ansari („Master of None”)
Cea mai buna actriţă în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Laura Dern („Big Little Lies”)
Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Alexander Skarsgard („Big Little Lies”)