Graţie „pomenilor” publice ale primăriilor, mulţi din care care acum 20 de ani erau cunoscuţi la nivel mondial cunosc drumurile din ţara asta mai mult decât mulţi români. Va prezentăm lista celor mai întâlniţi artişti ce răscolesc nostalgii românilor.
Rednex, grupul suedez ce, acum aproape 20 de ani, a lansat succesul ce a înconjurat lumea -„Cotton Eye Joe” ori adaptarea „Wish You Were Here” a susţinut multe concerte pe aici, amintim, Gura Humorului, Rm. Vâlcea, Focşani. Ba a participat la selecţia naţională Eurovision în 2007, alături de RoMania. Preţul lor actual, circa 11.000 euro.
Din Snap, senzaţia dance din anii 90, n-a mai rămas decât Penny Ford care l-a înlocuit pe Turbo B cu un strippper. Împreună au cântat în multe cluburi din ţară. Preţul lor, circa 5000 euro.
Bad Boys Blue au rămas din trei unul , a cântat ultima oară în România, luna acesta, în Cinematograful Patria. În 1996 trioul Bad Boys Blue a dat lovitura în topuri cu „Youre a Woman, Im a man ” iar acum, singurul rămas cu titulatura, John McInerney se mulţumeşte cu circa 3000 euro. Albano (69 ani), starul Italiei, a ajuns deseori în România, ultima oară a inaugurat un parc de pe raza sectorului 2. Preţul, său circa 20.000 euro.
Ricchi e Poveri, cea mai productivă formaţie italiană din perioada 80-90, vine la Bucureşti în formula în care a cunoscut consacrarea, performanţă pentru formaţiile veterane. Onorariul lor, circa 18.000 euro.
Una dintre cele mai cunoscute peste tot în lume vedete pop ale anilor 80, Sandra („Maria Magdalena, Hiroshima”) se simte în România ca acasă. Şi nu că ar fi căsătorită cu celebrul compozitor de origine română Michael Cretzu, peste circa 13.000 euro, Sandra concertează în România, fie şi de Revelion (când a cântat la Galaţi).
Din No Mercy a rămas doar liderul – Marty Cintron. Mai bine ca americanul nu ştie niciun străin ce gust au sarmalele, mujdeiul şi mămăliga căci, pentru Marty, cel ce se identifică cu succesul lansat în 96 – „Where do you go”, e mai simplu să spună oraşele româneşti pe care nu le-a vizitat. Bilet de avion plus circa 5000 euro.
Deşi se prezintă drept membru al faimosului grup Boney M, Brad Vee Johnson n-a figurat niciodată în istoria oficială a trioului ce a lansat „Rasputin” ori „Rivers of Babylon”. Ci doar fosta sa soţie, Sheila, dar nici ea nu figurează în istoria de aur. A venit cu ea în 2005 pentru un concert şi a rămas aici. De atunci, zile ale oraşelor, petreceri, nunţi ori karaoke, americanul Brad Vee este mai accesibil decât mulţi artişti români: de la 1000 euro.
Încă o vedetă respectabilă, Michael Bolton (59 ani) a cântat aici de şase ori, ultimele date în spectacole gratuite, Constanţa ori Parcul Izvor-Bucureşti şi urmează să vină iar anul acesta. Gajul autorului succesului „Said I Love You… But I Lied” e de circa 90.000 euro.
Jennifer Rush, cea care cântă melodia „The Power Of Love” (care a intrat în Cartea Recordurilor pentru „Cea mai bine vândută melodie a unei artiste solo, din istoria muzicii pop britanice” în anul 1995) este familiarizată cu oraşele României. Preţul său, circa 18.000 euro.
Şi vedete anilor 70, olandezii de la BZN (actualmente duo) au bătut toate drumurile ţării, de la Mangalia, Sibiu, Braşov, preţul lor fiind de circa 13.000 euro
Fostul vocal al trupei Smokie, Chris Norman costa sub 11.000 euro.
Circa 10.000 euro: Kim Wilde, Saragossa Band, C.C.Catch, Chris Norman (Smokey), Ruslana, Goran Bregovici ori Samantha Fox.