Designerul a ales ca în această vacanță să se cazeze în două hoteluri, unul situat pe coasta de est a insulei, și altul de coasta de vest pentru a admira astfel două peisaje diferite. Mai întâi, designerul a fost cazat într-o vilă de lux aflată pe plajă.
Designerul a fost întâmpinat de majordomi îmbrăcați în costume tradiționale ale triburilor Masai, s-a putut delecta cu preparate ale bucătăriei locale, dar și cu multe fructe de mare proaspăt pescuite din ocean, a făcut plajă pe unul din cele mai fine și mai albe nisipuri din lume și s-a relaxat la Spa cu un masaj cu pietre vulcanice oferit de o specialistă în medicina tradițională indoneziană.
A învățat să cioplească lemnul
Cătălin Botezatu a pornit, alături de un ghid, cu mașina închiriată de la hotel, să descopere cele mai interesante locuri de pe insula din vestul Oceanului Indian. A ajuns astfel în locul unde localnicii realizează din lemn mobilă, decorațiuni și celebrele uși ornate cu motive tradiționale. Designerul a învățat de la aceștia cum să cioplească lemnul cu instrumentele tradiționale și cum să realizeze motivele pitorești atât de admirate de turiștii din întreaga lume. Apoi, a ajuns în nordul insulei, unde se adună cei mai mulți pescari din Zanzibar, aceștia vâslind cu barcile colorate până în larg pentru a prinde pește proaspăt.
S-a inspirat pentru următoarea colecție
Botezatu a vizitat și un sat tradițional, unde a admirat veșmintele viu colorate ale localnicilor, ce au devenit sursă de inspirație pentru următoarea sa colecție de modă. Tot în nordul insulei a ajuns într-un târg al triburilor Masai de unde a cumpărat brățări realizate manual de aceștia, accesorii ce sunt purtate, din generație în generație, de sute de ani.
În drumul de întoarcere spre hotel, designerul a vizitat o rezervație naturală de broaște țestoase de apă sărată, unde le-a hrănit cu alge și chiar s-a fotografiat cu una din acestea, scoasă din apă pentru o repriză de joacă.
Botezatu a avut ocazia să învețe de la unul dintre chefii locali cum se prepară chigali, o specialitate a bucătăriei tanzaniene. Pe toată durata sejurului în Zanzibar, designerul a adoptat o dietă sănătoasă și echilibrată, alegând la micul dejun multe fructe exotice proaspete: mango, papaya, fructul pasiunii, baby babane și tangerine.