Designerul s-a cazat în primul hotel urban eco din Singapore. „Am ales această vacanță pe filosofia unui stil de viață sănătos, sustenabil. Am fost încântat să aflu că în hotelurile acestea nu există plastic. Totul este reciclabil. Se refolosesc și cojile de fructe, din care se prepare parfum de interior sau uleiuri aromate. La rândul meu, am transformat coji de portocale într-un astfel de parfum”, a spus Botezatu la întoarcerea în țară.
Chiar dacă este învățat cu hotelurie exclusiviste și până acum de câte ori ajungea în Singapore opta pentru un zgârie nori, această nouă experiență l-a marcat.
„Hotelurile sunt amenajate în clădiri de patrimoniu, în stil colonial. Până acum am stat în Singapore în zona de Marina Bay, cu zgârie nori, însă de data aceasta, experiența a fost una cu totul specială, aflându-mă în zona lor pitorească, unde s-a extins practic orașul pe care îl știm azi. În lobby este cel mai frumos loc pentru micul dejun pe care l-am văzut până acum! Este o bibliotecă cu peste 3.000 de cărți, iluminată feeric. Acolo poți lua masa, poți să-ți bei cafeaua, să savurezi un cocktail sau să citești o carte. Meniul este 100% sănătos, fiecare preparat fiind gătit folosind ingrendiente bio, crescute în grădina amenajată inedit pe o terasă la al doilea etaj”, ne-a mai povestit el.
A
renunțat la cafea
Tot aici, designerul a fost consultat de un medic naturist chinez, care i-a recomandat să-și schimbe stilul de viață și să renunțe la cafea în favoarea ceaiului. Recomandarea specialistului: o infuzie obținută din fructul călugărului, asemănătoare la gust și proprietăți cu cafeaua, dar care nu stimulează în exces sistemul nervos.