Cum de ai pus în cui halatul alb pentru televiziune? Cum ai intrat în echipa Digimatinal?
Totul a fost o intamplare. O buna prietena de-ale mele care lucra la un post de radio,m-a invitat sa trag o voce pentru un spot al emisiunii pe care o prezenta. Mi-a spus ca as avea voce de radio. Pe mine oricum ma fascina aceasta lume. De mic ma visam la un pupitru de stiri. Va dati seama ca nu am ezitat si am acceptat imediat invitatia ei. Si de acolo a inceput totul. La scurt timp am primit invitatia de a ma alatura echipei si am ramas la ei cam 6 ani. Asa am pus halatul alb in cui, insa mai fac pe cadrul medical cu cei apropiati atunci cand imi cer cate un sfat.
In echipa Digimatinal am intrat acum 6 ani. Imi doream sa fac parte din echipa de cand le am vazut prima editie, atunci cand postul Digi24 a inceput sa emita. Dupa 3 luni de la startul Digi24, am venit sa dau o proba si, din fericire, m-au „infiat”. De atunci Digi24 e a doua mea familie.
Gărzile erau la fel de solicitate ca transmisiunile în direct sau breaking news-urile? Care a fost cea mai grea emisiune/breaking news pe care l-ai avut?
Sunt senzatii si emotii diferite, dar acelasi grad de oboseala atunci cand termini tura. N-am apucat sa fac multi ani de garzi pentru ca am intrat destul de devreme in media. In 2019 se vor implini 20 de ani. Insa noptile de la spital erau solicitante si chiar daca eram foarte obosit dupa o zi de cursuri, trebuia sa fiu vigilent si atent cu pacientii. Nu iti permiti ca din cauza oboselii sa clachezi, sa faci greseli, mai ales atunci cand viata pacientului este in joc. De multe ori ajungeam acasa trist pentru ca pierdeam pacienti de pe sectia unde activam. In saloane cream legaturi frumoase de prietenie. Erau pacienti care iti povesteau viata lor, care aveau incredere in tine ca si cadru medical dar si ca prieten, si care, practic, isi incredintau viata in mainile tale.
In televiziune incerc sa nu fiu constient asupra numarului mare de telespectatori care se uita la mine in acel moment. In studio suntem doar noi, echipa din direct, cea aflata in emisie. Asta imi place sa cred. In plus, adrenalina nu te lasa sa ai emotii negative. In fiecare dimineata esti obligat, in ciuda problemelor de acasa, sa fii fresh, sa dai tonul zilei unor oameni care abia atunci s-au trezit si te vor in casele lor, telespectatori care au nevoie de o informatie corecta, documentata, si de ce nu, de un zambet cald. Tu dai tonul zilei.
Emisii grele ai de multe ori, pentru ca fluxul de informatii este mare. Nu stii niciodata cum va decurge ziua de stiri si de aceea trebuie sa fii pregatit mereu. Niciodata nu te relaxezi total in direct si ar fi indicat ca nimic sa nu te ia prin surprindere.
Când tu pleci de la muncă alții încep. Cum arată viața ta socială? La ce oră trebuie să te pui în pat seara?
Prezint emisiuni matinale de 20 de ani. Acest program mi se pare deja normal. Cred ca m-am obisnuit cu trezitul. Nu ma mai plang, asa cum o faceam acum ceva ani. M-am obisnuit sa dorm la pranz iar seara nu adorm mai devreme de ora 23.00. Incerc sa am grija cu alimentatia si in restul zilei sa fiu linistit. Atat cat pot. Dar, am si viata sociala, insa dupa ora 17.00. Incerc sa ies la film, la un ceai cu cei mai apropiati prieteni, sa merg in vizita la parintii mei care locuiesc aproape.
Ce ritualuri de dimineață ai? Cum de îți păstrezi zâmbetul la o oră așa matinală?
Nu prea am timp de ritualuri dimineata, acasa. Imi iau micul dejun la job,imediat cum ajung. Cafeaua o beau pe parcursul emisiunii. Ancuta ma cearta mereu ca nu ma trezesc asa cum ar trebui si asta din cauza faptului ca imi beau lent cafeaua. Fara sa vreau zambesc. Este o stare naturala de bine pe care mi-o transmit colegii. Nu este o masca pusa imediat cum ajung in fata camerelor fiindca deobicei sunt un om optimist.
Ai întârziat vreodată?
Da,sigur. Nu mi-a sunat ceasul intr-o dimineata, asadar am ramas acasa in acea zi.
Cum îți încălzești vocea pentru prompter? Ai un ritual anume?
Trebuie sa ma credeti cand va spun, ca de cand ma trezesc, odata cu rugaciunea de dimineata, incep exercitiile de dictie. Indiferent cat de devreme este. Am textele mele pe care le exersez cand ma invart prin casa. Apoi la job, dupa machiaj, revin asupra acelorasi exercitii. Le repet oriunde. Colegii rad uneori de mine, pentru ca aceste exercitii suna cumva caraghios. Insa ma ajuta enorm.
Având formarea medicală, cum ai grijă de sănătatea ta astfel încât să nu suferi din cauza programului? Trucuri?
Incerc sa mananc sanatos in fiecare zi, sa dorm la pranz atunci cand prind putin timp liber. Mananc multe fructe, salate, fac sport mai ales in aer liber, mult cardio si cel mai important, gandesc pozitiv.
Ai cântat în mai multe trupe gospel. Mai cânți? Care este melodia ta preferată? Ce muzică îți place să asculți?
Am avut o perioada foarte frumoasa in care plecam din tara mai mereu datorita muzicii. Aveam concerte cu trupa gospel Adoramus. Dupa ce am intrat in televiziune insa mi-a fost tot mai greu sa ma impart. Insa m-am axat pe activitatea solistica si pot sa spun ca sunt cel mai fericit pe scena. Ascult multe genuri muzicale dar sunt un mare fan al muzicii de opera. Urmaresc cu interes cam tot ce se intampla pe marile scene lirice ale lumii. Ador muzica gospel si incerc sa ma inspir din vocile ” negre „. Melodia mea preferata se poate schimba de la o zi la alta. Cand imi place o piesa, o ascult pana ma satur, apoi descopar o alta. Si povestea se repeta.
Ce îți place cel mai mult la viața de televiziune?
Televizunea este un tot. Este adrenalina, este energie, este actorie. Nicio zi nu seamana cu cea care tocmai s-a incheiat. Este un domeniu variat, ofertant, un mediu care te dezvolta si in care cresti frumos.
Moto-ul tău este „Secretul succesului consta in a vrea sa castigi si a sti sa pierzi”, de Niccolo Machiavelli. Ce înseamnă succesul pentru tine?
Incerc sa imi fac in fiecare zi treaba cat mai bine si cel mai important pentru mine este sa fiu multumit de progresul meu. Fie ca vorbesc de meseria de jurnalist, solist sau in relatia cu cei din jur. Cred ca daca te axezi foarte mult pe atingerea culmilor succesului devii un sclav al acestui scop si in final un om nefericit.