Libertatea: Ce nu ai mânca niciodată? De ce?
Cătălin Scărlătescu: Clătite. În opinia mea, clătita e cea mai prostească alcătuire de ingrediente, cu un rezultat neterminat, neidentificabil! Nu aş mânca aşa ceva decât dacă aş fi pe o insulă plină de clătite, iar supravieţuirea mea ar depinde de asta.
Cine se pricepe mai bine la gătit: femeia sau bărbatul?
Nu e o regulă, la gătit se poate pricepe oricine, cu toate că bucătarii bărbaţi sunt semnificativ mai numeroşi. E o chestiune de rezistenţă, pentru că munca în bucătăria profesionistă e foarte grea.
Filmele abundă de scene de sex în bucătărie, cu făină şi alte ingrediente pe lângă protagonişti. Tu ai făcut aşa ceva?
Ştii ce greu iese făina din haine?!
Apropo de mâncare şi de sex. Ce afrodiziace recomanzi?
Orice mâncare extraordinar de bună este un afrodiziac. Îţi dă o stare de bine care se poate prelungi şi după masă. Dar nu încerca să îndopi pe cineva cu ciocolată, de exemplu, pentru că nu va sări pe tine doar pentru asta…
Cum e să fii singurul burlac într-un trio de familişti?
Nu e nici o virtute, nici un handicap. Fiecare om are un stil de viaţă în care se simte cel mai bine.
Viitoarea soţie trebuie să ştie să gătească?
Trebuie să ştie anumite lucruri, iar gătitul nu e printre ele. Îmi plac femeile cu principii sănătoase şi sincere.
Ce ţi-a adus participarea la “MasterChef”?
Cu siguranţă mi-a schimbat viaţa, asta e clar. Pe lângă faptul că sunt recunoscut peste tot (şi mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc cu asta), lumea este mult mai exigentă cu mine. Toţi vor mai mult de la mine, toţi au tendinţa ca atunci când gătesc eu, ei să jurizeze.

A spălat pe jos şi a curăţat tone de cartofi

Meseria de bucătar presupune să o iei de jos. Aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Chef Scărlătescu: “Mi-am început cariera în iarna lui 89 şi ca toţi cei care au ajuns departe în meseria aceasta am luat-o de jos. Am spălat multe vase… Nici nu mai vreau să îmi aduc aminte câte podele am spălat şi câte tone de cartofi am curăţat! În anii 90 am plecat în Germania, apoi pe mare, pe un vapor cargo. Am poposit din nou în Germania, unde am ajuns să lucrez în restaurante pretenţioase. M-am întors în România şi de 6 ani lucrez la Howard Johnson”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News