Chef-ul vrea să fie disciplină la el în restaurant și a apelat la o metodă pentru a-și motiva angajații să lucreze. Cătălin Scărlătescu a declarat pe YouTube, la podcastul lui Speak, că nu le dă un salariu fix angajaților săi, ci le dă procent.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult, am și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli”, a declarat Cătălin Scărlătescu.
Angajații bucătarului nu au pauză și trebuie să respecte niște reguli stricte în restaurantul acestuia. Ei nu au voie cu telefon și nici să iasă la fumat în timpul programului de muncă.
„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin 9 ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16.00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asta înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon”, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu.
Juratul de la „Chefi la cuțite” a spus și ce sumă de bani câștiga la începutul carierei sale. „În 1994 aveam salariu 1.400 de dolari. Cu timpul am crescut. Eu am muncit pe bani”, a spus Scărlătescu.