Artistul nu ține secret banii pe care îi cere pentru un concert. Mihai Trăistariu a mărturisit că pentru 45 de minute de cântat, el cere suma de 1.500 de euro. Cântărețul este dispus să negocieze, însă numai pentru spectacolele care au loc în Constanța, oraș în care el locuiește.
„Onorariul meu a rămas același, după Eurovision, mi-am fixat prețul la 1.500 de euro, pentru un recital de 45 de minute. E prețul meu, dar mă mai înțeleg cu omul. Dacă spectacolul este la Constanța, orașul în care locuiesc, mai las din preț, pentru că nu mă deplasez, dar, dacă merg la Timișoara, țin morțiș să iau 1.500 de euro, plus TVA, pentru că avem factură. Cum e și firesc, însă, de Revelion, mai creștem prețul. Organizatorii trebuie să înțeleagă faptul că noi, artiștii, ne stricăm noaptea de Revelion, că nu petrecem. Dacă tot ne sacrificăm sărbătorile, măcar să reușim să luăm mai mult. Ori stai în familie, ori mergi și cânți pe bani ca lumea!”, a declarat el pentru Impact.ro.
Mihai Trăistariu cântă în Bulgaria de Revelion
În acest an, Mihai Trăistariu va cânta de Revelion în Bulgaria, la trei resorturi. Pentru fiecare concert, el va primi suma de 2.000 de euro, astfel că într-o singură noapte, Mihai va câștiga 6000 de euro.
„Am avut noroc cu bulgarii ăștia, m-am legat de două veri încoace de ei, am cântat vara, în aer liber, sunt mulți turiști români acolo, au încins hora, așa că repertoriul meu merge bine. S-au lipit de sufletul meu, iar de Revelion voi cânta la trei resorturi din Bulgaria, pentru 2.000 de euro la fiecare concert, plus TVA. Sunt și bulgari, și turiști austrieci, dar trei sferturi sunt români. Mai bag și o piesă în franceză, în engleză, în machedonească, dar și în italiană, un Tornero, ca să mai alternez, dar, din 45 de minute, 40 de minute cânt în limba română”, a spus artistul.
„Nu oricine primește bani din dedicații”
Mihai Trăistariu spune că el nu prea primește bani din dedicații, pentru că muzica lui nu este precum alte genuri muzicale.
„La 2-3 ani, și la mine mai vine omul în spate și vrea o dedicație. La un chef, mi-a cerut cineva o manea, dar n-am știut, așa că am refuzat banii de dedicații. Cei mai căutați la petreceri sunt însă soliștii de muzică populară și maneliștii, așa a fost de când sunt hăul și pământul, ei primesc cel mai des. De fapt, maneliștii sunt pe primul loc, apoi cei de muzică populară.
Și eu mi-am adaptat repertoriul, ca să nu pierd evenimente. De exemplu, la zilele orașului X încep cu un recital de muzică populară, am două albume înregistrate, cânt și colaje etno, apoi strecor un Tornero și Cât de frumoasă ești, mai spre sfârșit. Dar nu oricine primește bani din dedicații, depinde de la artist la artist. Adică eu nu o văd pe Angela Similea, la stilul ei elegant, select, să primească ciubuc pentru o dedicație la ureche. La muzică ușoară se întâmplă rar spre deloc”, s-a mai confesat Mihai Trăistariu, pentru sursa mai sus-menționată.