Chef Nicolai Tand, cunoscut pentru participarea sa la emisiunea „Asia Express” și pentru abilitățile sale gastronomice, continuă să cucerească gusturile clienților săi, oferind la pensiunea sa din Maramureș preparate care îmbină finețea bucătăriei franțuzești cu tradițiile culinare românești. Unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare este mămăliguța cu brânză, o rețetă tradițională care se bucură de popularitate atât printre români, cât și în rândul turiștilor străini.
Chef Nicolai a împărtășit pe rețelele sociale rețeta sa de mămăliguță cu brânză „în pături”, un preparat ce combină mămăliga cremoasă cu straturi generoase de brânză și smântână, oferind un gust autentic maramureșean. Acest preparat, apreciat pentru simplitatea și savoarea sa, poate fi savurat la pensiunea sa de poveste din Maramureș.
„Aveți nevoie de mălai, slănină, brânză de burduf și de cașcaval. Mod de preparare: Se pune apa la fiert, cu sare, se pune mălaiul în apa clocotită și se prepară mămăliga, apoi se trage slănina la tigaie. Separat, într-o tigaie mai înaltă, se pun, în straturi: brânză, cașcaval ras, puțină grăsime de la slănină prăjită și mămăligă. Peste tot, se mai pune slănină prăjită, după care se ține la cuptor, preț de zece minute”.
Cât costă să mănânci la pensiunea lui Nicolai Tand
În ceea ce privește prețul, o porție de mămăliguță cu brânză la pensiunea lui Nicolai Tand variază în jurul sumei de 30 de lei, în linie cu prețurile practicate în restaurantele și pensiunile din România, care oferă acest preparat la prețuri cuprinse între 20 și 35 de lei, în funcție de complexitatea rețetei și de ingredientele folosite.
„Mămăliguța cu brânză se vinde la meniu împreună cu o supă și cu un desert. Totul costă 55 de lei”, au spus apropiații acestuia, pentru Click!.
Cu preparatele sale delicioase și atmosfera autentică maramureșeană, pensiunea lui Nicolai Tand devine un punct de atracție pentru turiștii care doresc să se bucure de gusturi tradiționale românești, într-un cadru de vis.