Alex Petricean – DArtagnan, coleg cu Dexter în restaurantul lui Chef Florin Dumitrescu
“Viaţa mea s-a schimbat radical după experienta MasterChef, asta o pot spune clar si răspicat. Am simtit nevoia să bat fierul cât e cald, astfel ca imediat dupa sfarsitul competitiei m-am inscris la o şcoala de atestare profesionala in gastronomie si am facut practica in restaurantul unui hotel important de 5 stele din centrul Bucurestiului. În momentul de faţă sunt bucătar cu acte în regulă. Cu Chef Florin am discutat destul de mult dupa terminarea emisiunii (mai ales in ceea ce priveste viitorul meu in gastronomie), dandu-mi cateva sfaturi foarte utile cu privire la oportunitatile ce se pot ivi. Oferta a venit in momentul in care a stiut concret ca va fi responsabil de bunul mers al unui restaurant deosebit. M-a sunat si mi-a expus indraznetele sale idei legate de posibila colaborare. Totul a sunat minunat, mai ales că ştiam că voi face echipa în bucatarie cu bunul meu prieten Bogdanel Alexandrescu. Mai departe ne-am consultat impreuna si la doua zile după prima discutie am decis să acceptam aceasta propunere onorantă. Nu ne pare deloc rău, ba din contră, îi multumim lui Chef Florin pentru încrederea acordată. Nu-i puţin lucru sa beneficiezi din primul moment de credit deplin în bucatarie”.
Alex Cirtu – Teacher cu abilităţi gastronomice
Petru Buiuca
“Indiferent de faptul că difuzarea MasterChef s-a terminat de aproape o lună de zile, efectele acestui concurs au ramas la fel de ”vii”. Asa cum am mai declarat, viata mea s-a schimbat. Am cunoscut mai multa lume si am putut sa mi fac mesajul vazut si auzit de foarte multi dintre romani. Prezentul ma gaseste cu acelasi job, dar cu mai multa initiativa! Lucrez, atat cat timpul imi permite, sa mi adun retetele personale si sa gasesc metode de a le imbunatati. Imi place sa fac lucrurile bine. Ma ghidez dupa principiul ”incet, dar sigur”. Din fericire pentru mine, nu au fugit fanii si pentru asta le multumesc sincer. Lumea a inteles ca imi doresc sa ofer calitate si nu cantitate. Noutatile ar fi punctate prin participarea mea la petreceri private. Lumea are o usoara retinere in a realiza astfel de cereri, dar atunci cand o fac isi dau seama cat de usor e totul! In momentul de fata imi construiesc parteneriate. Deocamdata exista o firma cu care, pe parte logistica, colaborez excelent. Dar caut. Doresc sa lansez intr-o forma sau alta materiale video. Analizez, vorbesc si cer sfaturi. Nu mi-as fi inchipuit care e nivelul de munca din spatele unor astfel de initiative. Îmi doresc multe: să lansez carti de bucate si chiar sa umblu prin tara cu mesajul meu – e usor sa gatesti atat timp cat te si distrezi! In momentul in care voi primi banii voi accelera lansarea site-ului personal, care deocamdata are doar pagina de facebook: photobites.ro. Mi-am dat seama că implica foarte mult timp şi bani. Am planuri mari cu acesta. Doresc să îl transform într-o platforma pentru tineri, batrani, copii, parinti, frati, bunici. E ceva nou si clar nu s-a mai facut! E alta abordarea! De un lucru sunt absolut sigur: ”MasterChef” te schimba, îţi da un impuls si iti cere sa faci ceva pentru toti si pentru tine! Si tatuajul imi aduce aminte zilnic de mine si realizarile mele. Plus ca am pofta de gatit si sa le vorbesc oamenilor, sa ma vada, sa ma auda si sa ii fac sa zambeasca. Nu ma vad intre 4 pereti. Nu acum… deocamdata vreau sa ma distrez gătind!”.
Flavia Meterez
”M-am reîntors la ale mele după terminarea show-ului, la familie, prieteni, atelier, biblioteca, preocupari, concerte, expozitii, haladuit prin lume, casa, scoala… S-a terminat si sesiunea studentilor intre timp, am trecut si notele, acum urmeaza examenele mele (sunt in anul al II-lea la doctorat). Abia astept vacanta, am multe de vazut vara asta (Documenta de la Kassel, Bienala de la Venetia, cea de la Paris), de relaxat, de amuzat, de iubit, de savurat, multe de recuperat. Am mai gatit pentru familie si prieteni. Gatesc pentru mine zilnic. Am fost – din lipsa de timp – la un singur eveniment de bucatareala, însoţind un prieten, am intrat în bucătăria fabuloasa a lui Chef Bucsa. A fost o experienta minunata unde am si gustat o dulceata de rosii chery extraordinara. Cum ma mai eliberez un pic, voi reveni in bucataria lui, vreau sa particip la un eveniment mare, pregatit de echipa lui. Si mai vreau sa merg la Chocolat sa-mi bag metaforic nasul prin castroanele lor si degetelele prin bunatati. Imi plac dulciurile mult de tot. N-am facut cursuri de bucatar si nici nu intentionez. Prefer sa las spontaneitatea sa actioneze in bucatarie, asta ma si incita, jocul. Ador sa ma joc cu arome, culori si texturi. Am ramas in legatura cu majoritatea concurentilor ce au intrat in bucataria MasterChef. Ne mai vedem din cand in cand. Ne povestim pe Facebook ultimele noutati, juratii MasterChef ne mai saluta, dau sfaturi sau posteaza poze cu realizari de-ale lor. Sunt în relatii bune si ii vizitez din cand in cand si pe Chef Florin şi pe minunata lui iubita, Cristina. Chiar saptamana trecuta am fost cu un prieten la restaurantul pe care acesta il conduce sa ma rasfat cu fabuloasele lui sarmalute in foi de dud”
Mimi Nicolae
”Este adevărat, viaţa mea s-a schimbat în bine dupa acest concurs, am cunoscut oameni minunati, participam la diverse evenimente, gătesc cu aceeasi dragoste, dar sunt mult mai curajoasa în ceea ce fac. Si am o familie minunată care mă susţine! Am rămas prieteni cu Alex Petricean, Bogdan Alexandrescu, Sidia Sissoko, Florin Dumitrescu. Cu Siso chiar am participat de curand la un eveniment si a iesit nemaipomenit! Cat despre Chef Florin il pot numi mentorul nostru. Nu am facut încă cursuri de bucatar, dar ma gândesc serios la asta, am foarte multe idei pe care abia astept să le pun in practica”.
Mehrzad Moghazehi
Gabi Godeanu
”Am fost foarte ocupat cu o rotiserie, care se numeste Halal. Da, este foarte adevărat ca mi-am deschis aceasta afacere si, multumesc lui Dumnezeu, clientii sunt multumiti de serviciile pe care le oferim. Afacerea ese una micuţă penru început, cu potential de dezvoltare foarte mare. Românilor le place manance. Cu aceasta rotiserie am cautat sa introduc un sistem simplu care sa poata fi utilizat si de oamenii care sunt mai slab pregatiti profesional. In emisiunea MasteChef se pregateau preparate foarte complexe, avand la dispozitie o bucatarie echipata profesional. În funcţie de starea economica a tarii, in functie de veniturile oamenilor, am căutat să vin cu niste preparate care sunt dorite, apreciate de marea masa a populatiei si sa pregatesc puiul, rata, prepelitele, curcanul, iepurele in asa fel incat clienti sa se intoarca si a doua oara. Iar pretul mi-am dorit sa fie mai mult decat rezonabil. Fiecare client care ma recunoaste si apreciaza ceea ce fac este un castig pentru viitorul firmei mele.”
Sidia Sissoko
Andreea Moldovan