Alex Petricean – DArtagnan, coleg cu Dexter în restaurantul lui Chef Florin Dumitrescu

“Viaţa mea s-a schimbat radical după experienta MasterChef, asta o pot spune clar si răspicat. Am simtit nevoia să bat fierul cât e cald, astfel ca imediat dupa sfarsitul competitiei m-am inscris la o şcoala de atestare profesionala in gastronomie si am facut practica in restaurantul unui hotel important de 5 stele din centrul Bucurestiului. În momentul de faţă sunt bucătar cu acte în regulă. Cu Chef Florin am discutat destul de mult dupa terminarea emisiunii (mai ales in ceea ce priveste viitorul meu in gastronomie), dandu-mi cateva sfaturi foarte utile cu privire la oportunitatile ce se pot ivi. Oferta a venit in momentul in care a stiut concret ca va fi responsabil de bunul mers al unui restaurant deosebit. M-a sunat si mi-a expus indraznetele sale idei legate de posibila colaborare. Totul a sunat minunat, mai ales că ştiam că voi face echipa în bucatarie cu bunul meu prieten Bogdanel Alexandrescu. Mai departe ne-am consultat impreuna si la doua zile după prima discutie am decis să acceptam aceasta propunere onorantă. Nu ne pare deloc rău, ba din contră, îi multumim lui Chef Florin pentru încrederea acordată. Nu-i puţin lucru sa beneficiezi din primul moment de credit deplin în bucatarie”.

Alex Cirtu – Teacher cu abilităţi gastronomice

“Viata mea dupa MasterChef este mult mai frumoasă. Mă salută oamenii pe strada să mă felicite pentru parcursul meu în cadrul acestui concurs si pentru caracterul de care am dat dovada, ma intreaba despre diverse retete sau daca m-as mai inscrie si pe viitor la urmatoarele sezoane, iar bineinteles raspunsul meu este intotdeauna afirmativ. Am în plan cateva proiecte de caritate impreuna cu concurentii MasterChef (absolut toti s-au pronuntat dispusi sa ajute) si incet, incet speram să determinam oamenii cu putere de influenta foarte mare in aceasta tara sa ia si ei la rândul lor masuri. Daca fiecare persoana cu un trai cât de cât decent ar ajuta câtuşi de putin pe cineva nevoias, până l-ar pune pe picioare, nu ne-am mai confrunta cu situatia de-acum. De-a lungul anilor, impreuna cu scoala am incercat sa ajutam cat am putut de mult pe toti cei care au nevoie si desi de multe ori pare ca o picatura de apa in ocean, noi nu ne-am pierdut speranta. Pana acum am putut ajuta fundatii ca: Inocenti, Remar, Asociatia Vasiliada, Asociatia Cainilor de Salvare, Asociatia Sindrom Down Bucuresti, Asociatia Sf. Stelian, Asociatia Concordia, Asociatia A doua sansa si Mayas children. Am strans bani pentru copiii din Africa organizand competitii sportive si speram sa ajutam din ce in ce mai multi oameni, asa cum putem si când putem noi. Mi-ar placea sa pot introduce ca disciplina gastronomia in scolile romanesti si totodata sa le ofer copiilor oportunitatea de a manca o mancare calda macar o data pe zi. Sunt şcoli de cartier, care-si desfasoara activitatea în condiţii precare cu elevi pentru care cred ca ar insemna foarte mult dacă ar putea mânca la cantina din incinta scolii. Şi visez ca pe viitor să am propria mea emisiune de gătit”

Petru Buiuca

“Indiferent de faptul că difuzarea MasterChef s-a terminat de aproape o lună de zile, efectele acestui concurs au ramas la fel de ”vii”. Asa cum am mai declarat, viata mea s-a schimbat. Am cunoscut mai multa lume si am putut sa mi fac mesajul vazut si auzit de foarte multi dintre romani. Prezentul ma gaseste cu acelasi job, dar cu mai multa initiativa! Lucrez, atat cat timpul imi permite, sa mi adun retetele personale si sa gasesc metode de a le imbunatati. Imi place sa fac lucrurile bine. Ma ghidez dupa principiul ”incet, dar sigur”. Din fericire pentru mine, nu au fugit fanii si pentru asta le multumesc sincer. Lumea a inteles ca imi doresc sa ofer calitate si nu cantitate. Noutatile ar fi punctate prin participarea mea la petreceri private. Lumea are o usoara retinere in a realiza astfel de cereri, dar atunci cand o fac isi dau seama cat de usor e totul! In momentul de fata imi construiesc parteneriate. Deocamdata exista o firma cu care, pe parte logistica, colaborez excelent. Dar caut. Doresc sa lansez intr-o forma sau alta materiale video. Analizez, vorbesc si cer sfaturi. Nu mi-as fi inchipuit care e nivelul de munca din spatele unor astfel de initiative. Îmi doresc multe: să lansez carti de bucate si chiar sa umblu prin tara cu mesajul meu – e usor sa gatesti atat timp cat te si distrezi! In momentul in care voi primi banii voi accelera lansarea site-ului personal, care deocamdata are doar pagina de facebook: photobites.ro. Mi-am dat seama că implica foarte mult timp şi bani. Am planuri mari cu acesta. Doresc să îl transform într-o platforma pentru tineri, batrani, copii, parinti, frati, bunici. E ceva nou si clar nu s-a mai facut! E alta abordarea! De un lucru sunt absolut sigur: ”MasterChef” te schimba, îţi da un impuls si iti cere sa faci ceva pentru toti si pentru tine! Si tatuajul imi aduce aminte zilnic de mine si realizarile mele. Plus ca am pofta de gatit si sa le vorbesc oamenilor, sa ma vada, sa ma auda si sa ii fac sa zambeasca. Nu ma vad intre 4 pereti. Nu acum… deocamdata vreau sa ma distrez gătind!”.

Flavia Meterez

”M-am reîntors la ale mele după terminarea show-ului, la familie, prieteni, atelier, biblioteca, preocupari, concerte, expozitii, haladuit prin lume, casa, scoala…  S-a terminat si sesiunea studentilor intre timp, am trecut si notele, acum urmeaza examenele mele (sunt in anul al II-lea la doctorat). Abia astept vacanta, am multe de vazut vara asta (Documenta de la Kassel, Bienala de la Venetia, cea de la Paris), de relaxat, de amuzat, de iubit, de savurat, multe de recuperat. Am mai gatit pentru familie si prieteni. Gatesc pentru mine zilnic. Am fost – din lipsa de timp – la un singur eveniment de bucatareala, însoţind un prieten, am intrat în bucătăria fabuloasa a lui Chef Bucsa. A fost o experienta minunata unde am si gustat o dulceata de rosii chery extraordinara. Cum ma mai eliberez un pic, voi reveni in bucataria lui, vreau sa particip la un eveniment mare, pregatit de echipa lui. Si mai vreau sa merg la Chocolat sa-mi bag metaforic nasul prin castroanele lor si degetelele prin bunatati. Imi plac dulciurile mult de tot. N-am facut cursuri de bucatar si nici nu intentionez. Prefer sa las spontaneitatea sa actioneze in bucatarie, asta ma si incita, jocul. Ador sa ma joc cu arome, culori si texturi. Am ramas in legatura cu majoritatea concurentilor ce au intrat in bucataria MasterChef. Ne mai vedem din cand in cand. Ne povestim pe Facebook ultimele noutati, juratii MasterChef ne mai saluta, dau sfaturi sau posteaza poze cu realizari de-ale lor. Sunt în relatii bune si ii vizitez din cand in cand si pe Chef Florin şi pe minunata lui iubita, Cristina. Chiar saptamana trecuta am fost cu un prieten la restaurantul pe care acesta il conduce sa ma rasfat cu fabuloasele lui sarmalute in foi de dud”

Mimi Nicolae

”Este adevărat, viaţa mea s-a schimbat în bine dupa acest concurs, am cunoscut oameni minunati, participam la diverse evenimente, gătesc cu aceeasi dragoste, dar sunt mult mai curajoasa în ceea ce fac. Si am o familie minunată care mă susţine! Am rămas prieteni cu Alex Petricean, Bogdan Alexandrescu, Sidia Sissoko, Florin Dumitrescu. Cu Siso chiar am participat de curand la un eveniment si a iesit nemaipomenit! Cat despre Chef Florin il pot numi mentorul nostru. Nu am facut încă cursuri de bucatar, dar ma gândesc serios la asta, am foarte multe idei pe care abia astept să le pun in practica”.

Mehrzad Moghazehi

”După MasterChef am primit mai multe oferte si propuneri de colaborare. Sunt in discutii cu un restaurant din provincie, pentru un contract de imagine. Inca nu mi am schimbat job-ul, dar in curand cred ca se va intampla si asta. Am propuneri pentru cateva evenimente, una dintre ele se refera la organizarea de seri orientale in diferite restaurante. Am avut evenimentul de la British School cu Alex si Petru, am fost la concursul de gatit in aer liber de la Arad cu Alexandru Cirtu, Iris Lungu si Cristian Papusoiu. Si as vrea sa particip la toate concursurile de gatit care vor avea loc in Romania . Lucrez la site-ul meu, vreau sa ii dau drumul cat mai repede, acum e faza de constructie (https://www.retetedetop.ro/). Mă văd des cu Alexandru Cirtu, am fost cu Papusoiu şi Iris la concurs, mă mai vad şi cu Gabi Godeanu şi Magda, cu majoritatea vorbesc la telefon să îi intreb de sănătate.”

Gabi Godeanu

”Am fost foarte ocupat cu o rotiserie, care se numeste Halal. Da, este foarte adevărat ca mi-am deschis aceasta afacere si, multumesc lui Dumnezeu, clientii sunt multumiti de serviciile pe care le oferim. Afacerea ese una micuţă penru început, cu potential de dezvoltare foarte mare. Românilor le place manance.  Cu aceasta rotiserie am cautat sa introduc un sistem simplu care sa poata fi utilizat si de oamenii care sunt mai slab pregatiti profesional. In emisiunea MasteChef se pregateau preparate foarte complexe, avand la dispozitie o bucatarie echipata profesional. În funcţie de starea economica a tarii, in functie de veniturile oamenilor, am căutat să vin cu niste preparate care sunt dorite, apreciate de marea masa a populatiei si sa pregatesc puiul, rata, prepelitele, curcanul, iepurele in asa fel incat clienti sa se intoarca si a doua oara. Iar pretul mi-am dorit sa fie mai mult decat rezonabil. Fiecare client care ma recunoaste si apreciaza ceea ce fac este un castig pentru viitorul firmei mele.”

Sidia Sissoko

”După terminarea show-ului am fugit si m-am înscris la o scoala de bucătari a carei diploma este recunoscuta atât în ţară, cât si in Uniunea Europeană. Consider ca pentru a fi un profesionist intr-un domeniu trebuie sa ai cunostinte teoretice si practice solide. Mi-am luat diploma cu 10 si urmez mai departe cursurile de bucatar chef în cadrul  aceleiasi scoli. Am primit mai multe propuneri de colaborare, insa pana acum nu am dat curs nici uneia. Am hotărât să folosesc acest timp pentru a deveni bucătar chef cu acte in regula si a ma pregati atât teoretic, cât şi practic in vederea alcatuirii unui super portofoliu culinar. Am mormane de carti sub pat, sute de site-uri explorate si o multime de retete experimentate si reinventate. Bucataria mea arata uneori ca scena pe care au avut loc experimente chimice extreme. Am participat insa la evenimente culinare, atat in tara, cat si in Bucuresti. La ultimul am participat alaturi de Mimi. A fost un eveniment culinar delicios. Am păstrat legatura cu o mare parte din fostii concurenti, in special cu Mimi, cu DArtagnan si Bogdan Alexandrescu, pe care am ajuns sa ii consider  adevarati prieteni. Dintre jurati am o legatura stransa cu Florin Dumitrescu, ale carui calitati umane si profesionale le stimez si apreciez. Florin continua, cu deschiderea caracteristica,  sa ma sfatuiasca si sa ma indrume in domeniul gastronomic”.

Andreea Moldovan

”După terminarea emisiunii, evident că mi-am petrecut cât mai mult timp alaturi de familia mea, am fost intr-o vacanţă frumoasă şi am continuat să gătesc. Tin legatura cu cei care m-au sustinut in timpul concursului pe pagina mea oficială de pe facebook www.facebook.com/andreeamoldovanofficial, pe care am trasformat-o într-un mic blog unde postez fotografii cu ce gătesc şi le răspund la întrebări. Despre proiectul în care sunt implicată încă nu vă dezvălui mult, vă spun doar că este vorba de un concept de 5*, intr-o locatie de vis din Bucuresti. Am pastrat legauta cu fosti concurenti, vorbesc destul de des cu o parte din ei. Cat despre lucrul intr-o bucatarie profesionista, asta mi-am dorit de mult timp, însă am ales să mă concentrez pe creşterea şi educarea fetiâei mele. Acum că va începe gradinita, îmi voi împărţi timpul altfel”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News