Iată care sunt, așadar, ce dietă ține Carmen Brumă și care
sunt cele 5 reguli de bază pe care le propune pentru păstrarea siluetei și în
perioada Sărbătorilor de iarnă.
Alimentele grase se consumă până în ora 15. Sărbători fără șorici, tobă, caltaboș, cârnați, sarmale, cozonac nu există. Dacă tot le consumați, este bine să o faceți înainte de ora 15, deoarece astfel organismul va putea să ardă caloriile în timp util, fără a le transforma în depozite de grăsime.
La masa de seară, salată. Cina trebuie să fie, evident, mult mai ușoară și să conțină neapărat și o salată, preferabil fără ulei. E indicat ca cina să aibă loc înainte cu 2-3 ore înainte de culcare.
Nu consumați fructe și ducliuri în același timp. Fructele, fie ele proapete, uscate sau oleaginoase, cum ar fi caju, nuci și migdale, se consumă separat, și nu în combinație cu alte ducliuri.
Evitați grăsimile! chiar dacă nu vă puteți refuza plăcerea unei porții de sarmale de Sărbători, asta nu înseamnă că nu există trucuri pentru a evita consumul excesiv de grăsimi.
Încălziți sarmalele într-un vas cu apă, separat, pentru a-și lăsa acolo grăsimea excedentară.
„O sarma poate avea 100/150 calorii dacă este gătită cu carne slabă și cu foarte puțin orez și poate ajunge până la 300 calorii dacă este preparată cu carne grasă și cu slănină”, spune Carmen Brumă pentru Antena 3.
Nu în ultimul rând, mișcarea este extrem de importantă în perioadele în care abuzăm de mâncare, dar nu numai.