Imediat după finala MasterChef România 2024, celebrul bucătar a plecat alături de prieteni în Deltă, iar acum el se gândește la sărbătorile de iarnă și la începutul anului 2025.
Într-un interviu pe care ni l-a acordat în exclusivitate, Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că el și Doina Teodoru vor pleca înainte de Crăciun în Filipine și se vor întoarce la finalul lunii ianuarie.
Mai mult decât atât, juratul de la MasterChef a spus și ce face el de obicei după ce ajunge în vacanță: este mare fan al gastronomiei, astfel că vrea întotdeauna să afle rețete noi și să folosească și el apoi tot ce descoperă.
Învață noi tehnici de gătit
„Mă întorc din Deltă, schimb geanta și în aceeași noapte am plecat în vacanță cu Doina. Și Crăciunul, și Revelionul. Ne întoarcem la finalul lui ianuarie. Mergem în Filipine. Stăm mai mult de o lună, prindem și sărbătorile pe vechi. E cea mai lungă vacanță a mea cu Doina. Pare foarte interesantă vacanța. Doina și-a ales niște repere. Eu am niște mici chestii ale mele… Mie dacă îmi dai apă și nisip, ce mai îmi trebuie altceva? Prefer marea decât muntele.
Noi doi ne-am întâlnit în gastronomie. Toate vacanțele noastre sunt despre gastronomie. Mâncare, băutură… Hai să găsim locuri noi, frumoase, să descoperim ce au făcut ăia pe acolo, ăia pe dincolo. Îmi place cultura gastronomică, nu-mi place să mă urce pe toate pietrele și pe toate cascadele acelea.
În mintea mea, dacă mintea mea ar fi un calculator, ăsta se numește upgrade. Te duci și vezi, cheltui bani, timp, energie, stai de vorbă cu oamenii ăia care muncesc. Și ăia se uită așa la tine… Și întrebi de zeci de ori și poate scoate ceva din ea… Și dacă întrebi 200 de oameni ceva, s-ar putea să primești 2-3 hinturi fantastice. Mereu tehnici de gătit se învață”, a spus Cătălin Scărlătescu în exclusivitate pentru Libertatea.