Ilie Micolov s-a stins pe 21 iulie, la 69 de ani. A fost autorul uneia dintre cele mai ascultate melodii românești din toate timpurile, „Dragoste la prima vedere”. Interpretul a trecut în neființă după o lungă suferință – s-a luptat, mulți ani, cu probleme ce i-au subrezit sănătatea.După Revoluția din 1989, solistul a lăsat Occidentul, unde se refugiase la sfârșitul anilor ʼ80 – nevoit să fugă de Elenei Ceaușescu, care l-a scos din programele radio și televiziune – și s-a întors în țara sa natală.

Ce personalități a pierdut muzica românească în 2018

Alexandru Jula a murit pe 3 iunie, la 84 de ani. Decanul muzicii ușoare a plecat la îngeri după o prodigioasă activitate – peste 6 decenii! Autorul șlagărului „Soția prietenului meu”, lansat prin anii 60, a murit împăcat, după ce a avut puterea să lanseze un album și să facă, la 83 de ani, un turneu național, rămânând în istorie drept cel mai vârstnic solist român care a reușit această performanță.

 

Oltița Chirila a plecat dintre noi pe 1 octombrie, la doar 51 de ani. A fost una dintre cele mai frumoase actrițe și soliste pe care le-a avut teatrul românesc de revistă. Artista, care a jucat două decenii alături de marele Jean Constantin și a fost răsplătită cu aplauze de milioane de spectatori, s-a stins din viață acasă, la Constanța, în prima sa vizită în România, țară pe care a ales să o părăsească în 2013. Oltița, care a pierdut lupta cu o boală grea, își făcuse o nouă viață în Las Vegas.

 

Vali Rotari a murit la sfârșitul lunii iulie, la numai 47 de ani, după o lungă suferință. Chitarist bass, compozitor și producător muzical, Vali a fondat trupele Foișorul de Foc, Trenul de Noapte și Black Box. Dispariția sa a fost fulgerătoare, aproape de necrezut pentru artiștii care-l cunoșteau.

 

 

Eugen Rotaru s-a stins chiar la începutul lunii decembrie. A fost textierul vedetelor din „Epoca de Aur”, semnând șlagăre ca „De ce nu-mi spui că mă iubești”, „O planetă a iubirii” (Mirabela Dauer), „De singurătate” (Angela Similea), „Ce va fi cu iubirea mea” (Loredana Groza), „Ne cunoaștem din vedere” ori „Nu te enerva” (Corina Chiriac), „Dau viața mea pentru o iubire” (Monica Anghel). Datorită lui au cuno2930scut succesul mai toate numele importante din muzica ușoară.

 

Roxana Popescu a plecat la cele veșnice pe 1 iunie. Avea 61  de ani. A fost una dintre cele mai mari textiere și soliste pe care le-a avut muzica ușoară. Prietena cea mai bună a regretatei Mihaela Runceanu, Roxana Popescu a lăsat patrimoniului muzical textele unor șlagăre ca “De-ar fi să vii”, „Iartă-mă” (Mihaela Runceanu), „Suflet gol” (Mădălina Manole), „Unde dragoste nu e, nimic nu e”, „De ce nu-mi spui că mă iubești” ori „Să-mi vorbești de primăvară”.

 

Dumitru Fărcaș ne-a părăsit pe 7 august, la 80 de ani. Celebrul taragotist se trăgea dintr-o familie de muzicieni (bunicul, tatăl și cei doi frați mai mari au cântat la fluier). De ziua lui, în mai, fusese decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler.

 

 

Maria Butaciu a murit pe 11 iunie, la 78 de ani. Solista de muzică populară a suferit un accident vascular. Melodiile sale cele mai cunoscute sunt „De-ar fi dorul ca dorul”, „Măi bădiță din Ardeal”, „Sus în cel vârf de Gutâi”, „Auzit-am, bade, eu”, „Măi bădiță, buze moi”, „Trandafir cu creanga-n apă”, „Firule, măi fir de iarbă” și „Povestea puiului de cerb”.

 

Ionela Prodan a murit pe 16 aprilie, la 70 de ani. Mama impresarei Anamaria Prodan avea probleme la pancreas și era internată la Spitalul Universitar. Interpreta, din repertoriul căreia amintim “Din bucata mea de pâine”, „Astă seară-i seară mare” sau „Voinea-l meu, voinicule”, fusese decorată în 2002 cu Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare


 

 

Amintiri fabuloase despre nemuritorul Dinică, la filmările pentru „Nemuritorii”. Cascadorul Vasile Popa rememorează: „Îl păzeam să nu fugă din cameră”. Cum a reușit actorul să-l păcălească

 
 

Urmărește-ne pe Google News